Κινέζικο λιμάνι της Cosco στο Πειραιά: Προσοχή-Εκτελούνται Εργάτες!

1175
Κινέζικο λιμάνι της Cosco στο Πειραιά: Προσοχή-Εκτελούνται Εργάτες!
Η δημόσια πινακίδα Προσοχή Εκτελούνται Έργα στα χέρια των συναδέλφων του αδικοχαμένου εργάτη έγινε σύνθημα
Η δημόσια πινακίδα Προσοχή Εκτελούνται Έργα στα χέρια των συναδέλφων του αδικοχαμένου εργάτη έγινε σύνθημα και μήνυμα ταυτόχρονα προς τον έξω κόσμο.
Με κόκκινη μπογιά πλέον η πινακίδα αναφέρει τι συμβαίνει στο Λιμάνι του Πειραιά και έχει ως ιδιοκτήτες την κινεζική εταιρεία COSCO.
«Προσοχή Εκτελούνται Εργάτες».
Την περασμένη Δευτέρα 25/10 ο 45 εργαζόμενος έχασε με οδυνηρό και τραγικό τρόπο τη ζωή του.
Ο αδικοχαμένος εργαζόμενος εγκλωβίστηκε στις ράγες που κινούνται οι γερανογέφυρες, με αποτέλεσμα να περάσει από πάνω του μια από αυτές τεμαχίζοντας τον στη μέση.
Το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ) συνέβη το απόγευμα της Δευτέρας.
Έρευνα για τα αίτια και τις συνθήκες, υπό τις οποίες συνέβη ξεκίνησαν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μόλις έλαβαν γνώση του συμβάντος.
Η ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπ/τίων στις προβλήτες του Πειραιά αναφέρει τα εξής:«Είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας, των ελλιπών μέτρων ασφάλειας της υγείας μας και της ακεραιότητας μας.
Είναι αποτέλεσμα των απανωτών κόντρα βαρδιών, των υπερωριών, το πετάμε «νέους εργάτες» να κολυμπήσουν χωρίς την απαραίτητη εκπαίδευση.
Είναι αποτέλεσμα των εκβιασμών από την εργοδοσία μπροστά στις ανανεώσεις των συμβάσεων, να μην υπολογίζεται κούραση, ασθένειες, να «φοβόμαστε» να πούμε όχι.
Είναι αποτέλεσμα να θυσιάζονται ζωές για τα κέρδη της COSCO»
Το σωματείο εργαζομένων καταγγέλλει ότι η εταιρεία επιλέγει προσωπικό με ελλιπή εκπαίδευση το οποίο ανανεώνει συχνά αυξάνοντας την επικινδυνότητα στο χώρο εργασίας και καθιστώντας τα μικροατυχήματα καθημερινότητα.
EKTELOYNTAI_ERGATES.jpg
Πηγή: bankingnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας