Κιλιτσντσάρογλου: Αποκατάσταση σχέσεων Τουρκίας-Συρίας. Η Ελλάδα γιατί δεν τις αποκαθιστά;

1099
σχέσεων

Ακόμα και ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντσάρογλου φτάνει να προτείνει την πλήρη αποκατάσταση των σχέσεων Τουρκίας με την Συρία, παρά τα προβλήματα και τις διαφορές που χωρίζουν την Άγκυρα από τη Δαμασκό.

Το καίριο ερώτημα είναι: Δεν είναι ντροπή η Ελλάδα να συνεχίζει με ευθύνη της να μην έχει διπλωματικές σχέσεις με την Συρία, όταν με την χώρα αυτή δεν έχουμε καμιά διαφορά αλλά αντίθετα ιστορικές φιλικές σχέσεις.

Τόσο εθελόδουλες στη Δύση, ΗΠΑ και Γερμανογαλλική Ε.Ε, είναι οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και το πολιτικό κατεστημένο αυτής της χώρας; Γιατί συνεχίζουν να κάνουν τόση μεγάλη ζημιά στην χώρα;

Η Τουρκία πρέπει να προχωρήσει «άμεσα» στην αποκατάσταση των σχέσεών της με την κυβέρνηση της Συρίας, ώστε να επιταχυνθούν οι προσπάθειες ειρήνευσης“, δήλωσε σήμερα ο ηγέτης του κύριου αντιπολιτευτικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

«Ο δρόμος μεταξύ της Άγκυρας και της Δαμασκού είναι ο κοντινότερος δρόμος που οδηγεί στην ειρήνη» δήλωσε ο Κιλιτσντάρογλου, προτείνοντας τη δραστική αλλαγή της πολιτικής που ακολουθεί η Τουρκία στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας.

Ο ίδιος μίλησε σε ένα διεθνές συνέδριο για τη Συρία που διοργανώθηκε από το CHP στην Κωνσταντινούπολη, χωρίς την παρουσία αξιωματούχων της κυβέρνησης Άσαντ και μετά την άρνηση του τουρκικού ΥΠΕΞ να τους χορηγήσει βίζες, σύμφωνα με δήλωση αξιωματούχου του αναφερόμενου κόμματος στο dpa.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας