Κεμαλιστές σε Ερντογάν: Μην οπισθοχωρήσεις για Ελλάδα και σχέδια στην περιοχή

447
Μην οπισθοχωρήσεις για Ελλάδα

«Θα είσαι άνανδρος αν κάνεις πίσω»!

Ο Αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του CHP της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ενγκίν Αλτάι, συμφωνεί σε όλα τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας με τον Ερντογάν! Και μάλιστα τον προειδοποιεί να μην κάνει πίσω…

Αφορμή για να προβεί στην παραπάνω δήλωση στάθηκε η επιστολή των 54 Αμερικανών γερουσιαστών προς τον Μπάϊντεν με θέμα την Τουρκία.

Αναλυτικά η δήλωση του Αλτάι έχει ως ακολούθως:

“Ως κόμμα CHP δεν αποδεχόμαστε από καμία χώρα να απειλεί να προσβάλει και να ταπεινώνει την Τουρκία. 54 Αμερικανοί γερουσιαστές έγραψαν επιστολή προς τον νέο πρόεδρο Μπάιντεν.

Και σε αυτή την επιστολή ταπεινώνουν την Τουρκία. Ακόμη από το κόμμα ΑΚΡ δεν ακούστηκε ούτε “κιχ”. Και σε αυτή την επιστολή η Τουρκία δικάζεται για την συμβολή της και την παρακίνηση της στο θέμα της επίλυσης δια των όπλων του προβλήματος του Καραμπάχ.

Σε μία περιοχή που κάναμε σωστή δουλειά και πάλι αν υπήρχε τέτοιο ζήτημα, πάλι τα ίδια θα κάναμε. Στην επιστολή αυτή δικάζεται η Τουρκία σχετικά με τους S-400. Εμείς στο εσωτερικό μιλάμε για τα λάθη σχετικά με τους S-400, αλλά δεν πρόκειται να λογοδοτήσουμε στην Αμερική. Στην επιστολή αυτή δικάζεται η Τουρκία σχετικά με το θέμα του YPG, σχετικά με τον ISIS κλπ. Στην επιστολή αυτή η Τουρκία δικάζεται για περιορισμό του δικαίου και της δημοκρατίας. Μάλιστα, στην Τουρκία υπάρχει ένας περιορισμός στα πεδία του δικαίου και της δημοκρατίας, αλλά Αμερική εσύ κοίτα τη δουλειά σου. Μην ρίχνεις τη σκιά σου, δεν θέλουμε άλλες παραχωρήσεις. Η Αμερική δεν είναι σε θέση να δώσει μαθήματα δικαίου και δημοκρατίας στην Τουρκία.

Παρέθεσαν πέντε άρθρα, ενώ το παρασκήνιο πίσω από αυτό, αξιότιμοι φίλοι και πολύτιμοι πολίτες είναι ότι η Αμερική θέλει να πει στην Τουρκία το εξής:

Δες στην Ανατολική Μεσόγειο, δες στο Αιγαίο, δες στην Κύπρο, δες στην Συρία, πρόσεχε τις κινήσεις σου και κάνε υποχωρήσεις, για να μη σε δυσκολέψω. Τώρα απευθύνομαι στον Ερντογάν. Αν μετά από αυτή την επιστολή των 54 γερουσιαστών ή από τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ, επηρεαστείς από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και υποχωρήσεις σε Ανατολική Μεσόγειο Κύπρο, Αιγαίο, Συρία και Λιβύη, είσαι άνανδρος. Δεν θα υποχωρήσεις, εμείς σε στηρίζουμε. Αν η Αμερική δια μέσω αυτών, σου ζητά να κάνεις πίσω στο θέμα των δικαιωμάτων και συμφερόντων μας στην Ανατολική Μεσόγειο εσύ θα σταθείς όρθιος. Κάνω έκκληση. Και σε κανέναν να μην επιτρέπεις και να μην επιτρέπουμε να προσβάλει την Τουρκική Δημοκρατία.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας