Κατατέθηκε νομοσχέδιο με μέτρα 5 δισ. Ψηφίζεται την Πέμπτη

2404
μέτρα

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την επικύρωση της συμφωνίας με τους δανειστές.
Το σχέδιο νόμου έχει τίτλο «Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση του ν. 4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων, μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2021 και λοιπές διατάξεις».

Το νομοσχέδιο εισάγεται προς συζήτηση στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές την Δευτέρα και την Τρίτη, 15 και 16 Μαΐου, με την διαδικασία του επείγοντος και αφού ολοκληρωθεί η συζήτησή του, εισάγεται στην Ολομέλεια την προσεχή Τετάρτη, ώστε να ψηφιστεί την Πέμπτη 18 Μαΐου.
Η πλειοψηφία των βουλευτών ενδέχεται να ψηφίσει μέτρα και αντίμετρα χωρίς τις δεσμεύσεις για το χρέος στις οποίες αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός.
Όπως ξεκαθάρισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, το νομοσχέδιο δεν θα περιλαμβάνει «ρήτρα αίρεσης», όπως έχουν εισηγηθεί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που θα επιτρέπει στην Ελλάδα αν δεν υπάρξει συμφωνία για το χρέος, να μην εφαρμοστούν οι μειώσεις σε συντάξεις και αφορολόγητο.
Ο κ. Τσακαλώτος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η συζήτηση για το χρέος να επεκταθεί και μετά το Eurogroup του Μαΐου, καθώς οι συζητήσεις είναι πολύπλοκες και «όλοι μιλούν με όλους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας