Από την Σούδα στις ακτές της Κριμαίας κατασκοπευτικά αεροσκάφη των ΗΠΑ!

1492
κατασκοπευτικά

Ένας αριθμός από αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη έγινε αντιληπτός στις ακτές της Κριμαίας. Αυτό μαρτυρούν τα δεδομένα του παρατηρητηρίου πτήσεων Plane Radar.

Πρώτο πάνω από τον υδάτινο όγκο της Μαύρης Θάλασσας πέταξε το ραδιοκατασκοπευτικό των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ RC-135V με αριθμό ατράκτου 64-14841. Στις 08:25 ώρα Μόσχας (στμ: 07:25 ώρα Αθήνας) το αεροσκάφος απογειώθηκε από την βάση της Σούδας στην Κρήτη και κατευθύνθηκε προς την Κριμαία. Προς το μέρος του για συμπληρωματικό εφοδιασμό με καύσιμα κατευθύνθηκε αεροσκάφος τύπου Boeing KC-135R από την αεροπορική βάση Mildenhall στη Βρετανία.

Посмотреть изображение в Твиттере

PlaneRadar@ua4wiy_

11:40 мск.
Воздушная обстановка около полуострова Крым🇷🇺, один борт ВВС США🇺🇸 : Boeing RC-135V, и два борта ВМС США🇺🇸: Lockheed EP-3E Orion (ARIES II), Boeing P-8A Poseidon.

Ακολούθως στις 09:20 ώρα Μόσχας (8:20 ώρα Αθήνας) από την ελληνική στρατιωτική βάση απογειώθηκε αεροσκάφος ραδιοηλεκτρονικής κατασκοπείας του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ τύπου Lockheed ЕР-3Е με αριθμό ατράκτου 157316.

Μετά από δύο ακόμη ώρες από τη ΝΑΤΟϊκή αεροπορική βάση της Sigonella στην Σικελίας της Ιταλίας απογειώθηκε περιπολικό αντιυποβρυχιακό αεροσκάφος του Πολεμικού Ναυτικού ων ΗΠΑ τύπου Boeing P-8A Poseidon με αριθμό ατράκτου 168857.

Έτσι λοιπόν, με βάση την επικρατούσα κατάσταση στις 11:40 ώρα Μόσχας (10:40 ώρα Ελλάδας) σε κοντινή απόσταση από τις ακτές της Κριμαίας πραγματοποιούσαν πτήσεις τρία αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη, τα οποία διένυσαν απ’ άκρου εις άκρον αρκετές φορές κατά μήκος την περιοχή κοντά τα νότια σύνορα της Ρωσίας. Συνολικά η κατασκοπευτική πτήση διάρκεσε περίπου οκτώ (8) ώρες.

Σε κοντινή απόσταση από τα ρωσικά σύνορα, κατά τη διάρκεια μίας ημέρας πραγματοποίησαν πτήσεις τρία αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη. Στον ρωσικό ραδιοφωνικό Sputnik ο στρατιωτικός αναλυτής Αλεξέι Λεόνκοβ εξήγησε, ότι η βασική πληροφορία που θέλουν να αντλήσουν τα αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη είναι οι θέσεις και οι δυνατότητες των πυραυλικών συστημάτων των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από τις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη.

Τον τελευταίο καιρό κοντά στα ρωσικά σύνορα αυξήθηκε η δραστηριότητα των ξένων κατασκοπευτικών αεροσκαφών. Κατά το περασμένο έτος (2018) τα ρωσικά συστήματα αντικατασκοπείας εντόπισαν πάνω από 980 χιλιάδες ιπτάμενα αντικείμενα. Σχεδόν 3 χιλιάδες εξ αυτών ήταν ξένα πολεμικά αεροσκάφη, εκ των οποίων πάνω από 1.000 ήταν κατασκοπευτικά.

Στις συγκεκριμένες κατασκοπευτικές επιχειρήσεις κοντά στα κρατικά σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας επέστησε την προσοχή το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας καλώντας τις ΗΠΑ να σταματήσουν παρόμοιου είδους επιχειρήσεις. Ωστόσο το Πεντάγωνο απάντησε αρνητικά στις ρωσικές εκκλήσεις.

Όπως δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, η μοναδική στο είδος της διοπλική στρατιωτική μονάδα που έχει δημιουργηθεί στην Κριμαία «δεν θ’ αφήσει την παραμικρή πιθανότητα» στους επίδοξους παραβάτες που θα επιχειρήσουν (παράνομη) είσοδο στο έδαφος της Ρωσίας και διαδραματίζει σημαντικότατο ρόλο στην διασφάλιση της ασφάλειας ολόκληρης της χώρας.

*Πηγή: RIA Novosti, 30/1/2019, 21:50

**Μετάφραση από τα Ρωσικά: Βασίλης Μακρίδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας