Καταρρέει η απασχόληση στις ΗΠΑ: Ένας στους δύο χωρίς δουλειά

1044
απασχόληση

Καταρρέει η απασχόληση στις ΗΠΑ λόγω πανδημίας

Εφιαλτικές διαστάσεις λαμβάνει η ανεργία στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, καθώς, σύμφωνα με όσα αναφέρει το υπουργείο Εργασίας περίπου το 50% του εργατικού δυναμικού της χώρας είναι χωρίς δουλειά.

Η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ πρέπει να διανύσει ακόμη πολύ δρόμο προκειμένου να θεραπεύσει τα βαθιά τραύματα που της προκάλεσε η πανδημική κρίση του κορονοϊού.

Το ποσοστό του εργατικού δυναμικού της χώρας –ο αριθμός αυτών που εργάζονται προς το σύνολο του ενήλικου πληθυσμού– κατρακύλησε στο 52,8% , όπερ σημαίνει πως το 47,2% των Αμερικανών είναι χωρίς δουλειά, σύμφωνα με την αρμόδια στατιστική υπηρεσία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας.

Με την εξάπλωση του κορονοϊού, που προκάλεσε το κλείσιμο δεκάδων χιλιάδων επιχειρήσεων, οι απασχολούμενοι μειώθηκαν ραγδαία από 61,2% τον Ιανουάριο.
Αυτή η αναλογία αποτελεί μια ευρύτερη ματιά στην εικόνα της απασχόλησης.
Λαμβάνει υπόψη τους ενήλικες που δεν ανήκουν στο εργατικό δυναμικό ενώ συμπεριλαμβάνει εκείνους που δεν αναζητούν εργασία, καθώς και όσους αναζητούν εναγωνίως.

Image«Για να επαναφέρουμε την αναλογία απασχόλησης προς πληθυσμό εκεί που ήταν στο αποκορύφωμά του το 2000, πρέπει να δημιουργήσουμε 30 εκατομμύρια θέσεις εργασίας», δήλωσε ο Torsten Slok, επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank.

Εν τω μεταξύ, το ποσοστό ανεργίας αναμένεται να μειωθεί στο 12,4% αυτό το μήνα από 13,3% τον Μάιο.

Το ποσοστό ανεργίας δεν συμπεριλαμβάνει εκείνους που σταμάτησαν να αναζητούν εργασία.

Το εργατικό δυναμικό ανέρχεται περίπου στο 60% του ενήλικου πληθυσμού των ΗΠΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας