“Καταργούν” εμμέσως το αφορολόγητο. Ζητάνε e-αποδείξεις το 30% των εισοδημάτων

1402
αφορολόγητο

Σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε στις αρχές της εβδομάδας στη Βουλή, μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες καλούνται 1.1.2020 να εμφανίζουν στη φορολογική τους δήλωση το 30% των εισοδημάτων τους ως συναλλαγές με πλαστικό χρήμα για αγορές προϊόντων και υπηρεσιών, προκειμένου να κατοχυρώσουν το ισχύον αφορολόγητο. Το ποσοστό αυτό για πάρα πολλούς είναι αυξημένο έως 200% σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς, όπου για φορολογητέο εισόδημα έως 10.000 θα έπρεπε να εμφανίσουν e-αποδείξεις το 10% του εισοδήματός τους.

Η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη για την πλειονότητα των φορολογουμένων αφού τώρα για το “χτίσιμο” του αφορολογήτου δεν αναγνωρίζονται δαπάνες για ενοίκια, τέλη κυκλοφορίας, πληρωμές φόρων(ΕΝΦΙΑ κλπ), διατροφή σε πρώην συζύγους, δόσεις δανείων, αγορές οχημάτων κάθε μορφής, αγορές ακινήτων κάθε μορφής (σπίτια, οικόπεδα…), αγορές επενδυτικών προϊόντων (μετοχών, ομολόγων κλπ) κλπ.

Στην ουσία, λένε οι ειδικοί στα φορολογικά, η κυβέρνηση πάει εμμέσως να περιορίσει μέχρι καταργήσεως το αφορολόγητο όριο, πλήττοντας κατά βάση τα ασθενέστερα στρώματα της κοινωνίας μας.

 

Κ.Λ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας