Όχι στην κατάργηση της Κυριακής αργίας. Η ΛΑ.Ε στους εμπορικούς δρόμους

3369
Κυριακής

Στελέχη της Λαϊκής Ενότητας, με επικεφαλής τον Παν. Λαφαζάνη, Γραμματέα του Π.Σ. της ΛΑ.Ε., στελέχη του κόμματος (μεταξύ των οποίων οι Δ. Στρατούλης, Νάντια Βαλαβάνη, Στ. Λεουτσάκος, Δεσ. Σπανού, Τ. Μαυρόπουλος Παν. Μαντά, Γ. Δούκα, Μ. Μπαρζέφσκι, Π. Κατίκας, Μ. Μπόλας, Αρ. Τόλιος, Όλ. Κλείτσα, Κ. Κατσάμπης κ.α) και δεκάδες μέλη της ΛΑ.Ε. πραγματοποίησαν περιοδεία στο κέντρο της Αθήνας και στους εμπορικούς δρόμους της πόλης, το μεσημέρι του Σαββάτου 6 Μαΐου, με αφορμή την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης, μετά τη νέα επώδυνη για τον λαό συμφωνία με τους δανειστές, δηλαδή το 4ο μνημόνιο, να νομοθετήσει εντός των αμέσως επόμενων ημερών την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Ο Παν. Λαφαζάνης και τα στελέχη της ΛΑ.Ε., που έτυχαν θερμής υποδοχής από καταστηματάρχες και εργαζόμενους στο εμπόριο, συζήτησαν μαζί τους σε σχέση με την προωθούμενη αντιδραστική ρύθμιση, η οποία θα αποτελέσει την «ταφόπλακα» για τις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις της χώρας και τον κόσμο της εργασίας. Ότι στην πραγματικότητα, η κατάργηση της Κυριακής – Αργίας στο χώρο του εμπορίου, στο πλαίσιο του 4ου μνημονίου λιτότητας, θα είναι ένα προκλητικό δώρο στις μεγάλες πολυεθνικές εμπορικές αλυσίδες και τα πολυκαταστήματα.

Επίσης, ότι θα αποτελέσει στην πραγματικότητα ένα «όπλο» μαζικής οικονομικής καταστροφής για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και τα καταστήματα, που δεν μπορούν οικονομικά και λειτουργικά να ανταποκριθούν σε αυτό το μέτρο, με αποτέλεσμα σύντομα να υπάρξει νέο «κύμα» λουκέτων, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο την ανεργία στην χώρα μας.

Ο Παν. Λαφαζάνης και στα στελέχη της ΛΑ.Ε. κάλεσαν τους καταστηματάρχες και τους εργαζομένους, εν όψη της απεργίας την οποία έχουν προκηρύξει για αύριο, Κυριακή 7 Μαΐου στον κλάδο του εμπορίου οι συνδικαλιστικοί φορείς και οι επαγγελματικές ενώσεις τους, να κλείσουν τα καταστήματα και να δώσουν μαζικά δυναμικό «παρών» στην προγραμματισμένη κινητοποίηση στις 11π.μ στην Ερμού στο Σύνταγμα.

Στο πλαίσιο αυτό, η Λαϊκή Ενότητα καλεί τους εμποροϋπάλληλους, τους μικρομεσαίους εμπόρους και επαγγελματίες σε κοινές απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, ενόψει της κατάθεσης και ψήφισης του νομοσχεδίου με το 4ο μνημόνιο, για να στείλουν ένα αποφασιστικό μήνυμα αντίστασης στην κυβέρνηση, στην μνημονιακή αντιπολίτευση, που στηρίζει αυτό το μέτρο και στους δανειστές.

Οι μνημονιακές πολιτικές μπορούν να ανατραπούν με παλλαϊκό ξεσηκωμό, ενωτικούς και μαζικούς αγώνες και με συγκρότηση πολιτικού μετώπου από όλες, χωρίς εξαίρεση, τις αριστερές, δημοκρατικές, αντιμνημονιακές και πατριωτικές δυνάμεις.

Αυτήν την ώρα, η ΛΑ.Ε τονίζει ότι χρειάζεται μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία κατά των μνημονίων, με αμφισβήτηση της ευρωζώνης και της ΕΕ, των δυνάμεων της μισθωτής εργασίας με τις μικρομεσαίες κοινωνικές δυνάμεις ου εμπορίου, της βιοτεχνίας, των επαγγελματιών και των αγροτών με ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης και διεξόδου.

Αυτή η κοινωνική συμμαχία ανάπτυξης, μετασχηματισμού και δικαιοσύνης μπορεί και πρέπει να εκφρασθεί πολιτικά από ένα αξιόπιστο μέτωπο, όλων, χωρίς εξαίρεση, των αριστερών ριζοσπαστικών αντιμνημονιακών δυνάμεων.

Τ.Ζ

ΛΑ.Ε9 ΛΑ.Ε10 ΛΑ.Ε11 ΛΑ.Ε13 ΛΑ.Ε14 ΛΑ.Ε15

ΛΑ.Ε15 ΛΑ.Ε16 ΛΑ.Ε17 ΛΑ.Ε18 ΛΑ.Ε19

ΛΑ.Ε2 ΛΑ.Ε3 ΛΑ.Ε4 ΛΑ.Ε6

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας