Καταλονία: Νίκη των δυνάμεων υπέρ της ανεξαρτησίας στις εκλογές δείχνει δημοσκόπηση

1703
καταλονίας

Τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας θα κερδίσουν στις τοπικές εκλογές τον Δεκέμβριο, ενώ βρίσκονται στο όριο για να λάβουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία (που απαιτεί 68 έδρες), σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα La Vanguardia.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρίας GAD3 που διεξήχθη σε δείγμα 1.233 ερωτηθέντων μεταξύ 30ης Οκτωβρίου και 3ης Νοεμβρίου, τα κόμματα υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας: Ρεπουμπλικανική Αριστερά της Καταλονίας (ERC), Δημοκρατικό Ευρωπαϊκό Καταλανικό Κόμμα (PDeCAT) και Υποψηφιότητα Λαϊκής Ενότητας (CUP) εκτιμάται ότι θα κερδίσουν στις εκλογές, λαμβάνοντας 66 έως 69 έδρες στο 135μελές κοινοβούλιο.
Το γεγονός, ότι μέχρι στιγμής όλες χωρίς εξαίρεση οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας να συγκεντρώνουν μια μικρή πλειοψηφία εδρών στο καταλανικό Κοινοβούλιο και να διατηρούν τις δυνάμεις τους, προκαλεί τριγμούς ακόμα και μέσα στους κόλπους της ισπανικής Δεξιάς. Ενδεικτικό μάλιστα αυτής της κατάστασης είναι η δημοσκόπηση που παράγγειλε πολύ πρόσφατα η δεξιότατη ηλεκτρονική εφημερίδα της Μαδρίτης El Español, η οποία και επιβεβαίωσε πλήρως τα αποτελέσματα των προηγούμενων. Άμεση συνέπεια ήταν ότι ο διευθυντής αυτής της εφημερίδας να επιτεθεί δημόσια στον Mariano Rajoy, κατηγορώντας τον για «ανευθυνότητα», επειδή προκήρυξε τις εκλογές της 21ης Δεκεμβρίου πρόωρα και χωρίς να είναι προκαταβολικά βέβαιος για τη «θετική» τους έκβαση!
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας