Καταιγιστικές εξελίξεις: Επικοινωνία Πούτιν-Σόλτς

791
Καταιγιστικές εξελίξεις: Επικοινωνία Πούτιν-Σόλτς

Το τηλεφώνημα μεταξύ των δύο ηγετών μάλιστα διήρκεσε πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο.

Εξαιρετικά βαρύ το ύφος της τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ του Ρώσου Προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν και  Γερμανού Καγκελάριου Όλαφ Σόλτς, η οποία και ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Το τηλεφώνημα μεταξύ των δύο ηγετών μάλιστα διήρκεσε πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Σολτς καταδίκασε τα σχέδια Πούτιν περί αναγνώρισης των Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ ως ανεξάρτητων περιοχών.

Μάλιστα ο Γερμανός Καγκελάριος είπε στον Ρώσο πρόεδρο πως τυχόν αναγνώριση αυτών των περιοχών θα σημαίνει και μονομερή παραβίαση της συνθήκης του Μινσκ με ευθύνη που θα ανήκει αποκλειστικά στη Ρωσία.

Ο Όλαφ Σολτς προέτρεψε επίσης τον Βλαντίμιρ Πούτιν να αποσύρει τα ρωσικά στρατεύματα από τα ουκρανικά σύνορα και να αποκλιμακώσει την ένταση στην ανατολική Ουκρανία.

Κυβερνητική πηγή σχολίασε πως αναλόγως του τι θα λεχθεί στο διάγγελμα, θα ακολουθήσει έκτακτη συνομιλία μεταξύ Σολτς, Ζελένσκι, Μακρόν και σημαντικότερους εταίρους.

«Οι διαπραγματεύσεις επικεντρώθηκαν και πάλι στην κατάσταση μέσα και γύρω από την Ουκρανία και την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας και Λευκορωσίας-Ουκρανίας. Ο καγκελάριος Σολτς καταδίκασε τα σχέδια της Ρωσίας να αναγνωρίσει τις λεγόμενες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ ως ανεξάρτητα κράτη», ανέφερε στο RIA Novosti η υπηρεσία ενημέρωσης του Γερμανικού Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο Πούτιν είχε επικοινωνία, επιπροσθέτως με τον Εμμάνουελ Μακρόν.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο, ο Πούτιν ανακοίνωσε στον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς ότι πρόκειται να υπογράψει διάταγμα για την αναγνώριση των δύο αυτών περιοχών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας