Καταδικάζουμε την επίθεση που δέχεται η ελληνική μειονότητα στην περιοχή της Χειμάρρας από την κυβέρνηση Ράμα

1788
διαλόγου
Ανακοίνωση ΛΑ.Ε – Τμήμα Ελληνισμού Διασποράς.

Σε κατάσταση «πολιορκίας» βρίσκεται η Χειμάρρα καθώς η κυβέρνηση Ράμα προχωρά στην κατεδάφιση ακινήτων παρά την πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αυλώνας, με την οποία «παγώνει» το επίμαχο σχέδιο ανάπλασης της πόλης.
Η αιφνιδιαστική απόφαση, των αλβανικών αρχών να προχωρήσουν στην κατεδάφιση κατοικιών μελών της ελληνικής μειονότητας στη Χειμάρρα, λίγες μέρες μετά την ψήφιση του νόμου στην αλβανική Βουλή για τις μειονότητες, προκάλεσε την αγανάκτηση όλων των Ελλήνων που ζουν σ’ αυτή την χώρα.
Η Αλβανική κυβέρνηση συνεχίζει να προωθεί μέτρα καταστροφής περιουσιών των μελών της Ελληνικής Μειονότητας, στο πλαίσιο της πολιτικής της που ακολουθεί τον ξεριζωμό της ιστορικής παρουσίας του ελληνισμού στην περιοχή της Χειμάρρας.
Είναι εμφανέστατο ότι οι αλβανικές αρχές υπηρετούν σχέδιο καταστρατήγησης των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας, που είναι γηγενής με κατοχυρωμένα δικαιώματα.
Η Αλβανική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός της κ. Ράμα πρέπει, επιτέλους, να κατανοήσουν ότι ο δρόμος των αρρωστημένων εθνικιστικών επιλογών, της αυθαιρεσίας και των επιθέσεων κατά της ελληνικής μειονότητας και όχι μόνο, δεν μπορούν να λειτουργήσουν προς το συμφέρον του Αλβανικού λαού που είναι σίγουρο ότι επιθυμεί καλές γειτονικές σχέσεις με τον Ελληνικό λαό και τους άλλους λαούς της περιοχής.
Η πολιτική κρίση  που έχει ξεσπάσει στην Αλβανία από τα σκάνδαλα συνεργατών του κ. Ράμα δε μπορεί να ξεπεραστεί αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη της Αλβανίας με την λεηλασία των περιουσιών και το κτύπημα της Ελληνικής μειονότητας.
Ο ελληνικός και αλβανικός λαός πρέπει να καταδικάσουν και να απομονώσουν εκείνους που ψάχνουν αιτίες και αφορμές για να καλλιεργήσουν το εθνικιστικό μίσος και τις εστίες έντασης γιατί υπηρετούν εχθρικά και για τους δυο λαούς σχέδια.
Η ΛΑ.Ε καλεί το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας να ενεργοποιηθεί άμεσα για την στήριξη της ελληνικής ομογένειας στην Αλβανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας