Καταγγελίες στελεχών περί οικογενειοκρατίας στο ΜέΡΑ25-Πυρά κατά Δ.Στράτου. Απάντηση Βαρουφάκη

1312
στράτου

Ο Γιάνης Βαρουφάκης κλήθηκε σήμερα να απαντήσει στις επικρίσεις που διατυπώνονται από στελέχη του ΜέΡΑ25 και συνοδεύονται από αποχωρήσεις από τον κομματικό σχηματισμό.

Όλα ξεκίνησαν μετά τη δημοσιοποίηση επιστολής αποχώρησης που υπογράφουν ο υποψήφιος βουλευτής, Άρης Παναγόπουλος, και ο συντονιστής του ΜέΡΑ25 Πάτρας, Άλκης Φλωρόπουλος. Την αποχώρησή της είχε ανακοινώσει και η υποψήφια βουλευτής Βοιωτίας, Ράνια Ντάλλη.

Τι καταγγέλλουν τα πρώην μέλη για Βαρουφάκη και Δανάη Στράτου

Στην κοινή επιστολή αποχώρησης, τα δύο πρώην στελέχη του ΜέΡΑ25 εξαπολύουν βολές για τη λειτουργία του κομματικού σχηματισμού, βάζοντας στο στόχαστρο και τη σύζυγο του Γιάνη Βαρουφάκη, Δανάη Στράτου.

Όπως γράφουν, παρότι «το ΜέΡΑ25 και ο Γιάνης Βαρουφάκης κατηγορεί την οικογενειοκρατία, την αδιαφάνεια, τον παρασιτισμό στην πολιτική, τους ναι σε όλα, αλλά για τους άλλους», εντούτοις, «τη δεδομένη στιγμή κρατά ένα κόμμα με μία κατ’ επίφαση αμεσοδημοκρατία που στην πράξη δεν υπάρχει».

«Μας φόρεσε στο κόμμα τη σύζυγό του, Δανάη Στράτου, η οποία δεν έχει βιοποριστεί ποτέ στη ζωή της κάνοντας δημόσιες παρεμβάσεις αλλά και αναλαμβάνοντας θέση στο κόμμα. Παράλληλα υπάρχουν άλλες οικογένειες, σύζυγοι, παιδιά, ανίψια που κατέχουν αρκετές έμμισθες θέσεις εντός του κόμματος. Κάπως έτσι καταρτίζονται και τα εκλογικά ψηφοδέλτια» αναφέρουν.

Περιγράφουν μάλιστα περιστατικό με την κα Στράτου σε ξενοδοχείο:

«Το καλύτερο είναι ότι είδα μπροστά στα μάτια μου μεγαλοστέλεχος του κόμματος, να ψάχνει να βρει την τουαλέτα σε ξενοδοχείο εκ μέρους της κας Στράτου και αφού τη βρήκε, τη συνόδευσε ως εκεί. (Το σκηνικό έγινε στη συνάντηση υποψηφίων βουλευτών – το οποίο μετέφερα και στα υπόλοιπα μέλη. Ένιωσα σαν να ήμουν στα ανάκτορα του Μπάκινγχαμ, βλέποντας την Βασίλισσα!)».

Με αιχμές για τη λειτουργία του ΜέΡΑ25 αποχώρησε και η υποψήφια βουλευτής Βοιωτίας, Ράνια Ντάλλη.

Σε ανάρτηση στο Facebook, η ίδια έγραψε ότι νιώθει «ξένο σώμα», καθώς δεν τη συνδέει τίποτα «με τις “οικογένειες” και τις “παρέες” που κυριαρχούν στο κόμμα».

Τι απαντά ο Βαρουφάκης στις καταγγελίες

Κληθείς να απαντήσει στα «πυρά», ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε ότι το ΜέΡΑ25 λειτουργεί αμεσοδημοκρατικά γεγονός που αποτυπώνεται στο νέο καταστατικό.

«Αυτή η επιστολή, δεν ξέρω εάν έτυχε, δημοσιεύθηκε την ημέρα που ψηφίζαμε το νέο καταστατικό του ΜέΡΑ25, που ψηφίστηκε με ηλεκτρονική ψηφοφορία από όλα τα μέλη μας πανευρωπαϊκά και εάν διαβάσετε το καταστατικό, θα συμφωνήσετε ότι δεν υπάρχει πιο αμεσοδημοκρατικό καταστατικό, που καθιστά το ΜέΡΑ25 διαφορετικό από τα άλλα κόμματα» δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης, μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1.

Επισήμανε ότι μεγάλη μερίδα των συνέδρων για τη σχετική διαδικασία προέκυψε με κλήρωση, ενώ στάθηκε στην πρόβλεψη για τη δυνατότητα με 50%+1 ψήφο να εκδιωχθεί ο καθένας από όποια θέση κατέχει – ακόμη και ο ίδιος.

Σχολιάζοντας τη φωτογραφία σε κάμπριο με τη σύζυγό του, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι δεν πιστεύει ότι ο αριστερός πρέπει να είναι και μίζερος.

«Δεν είμαι της άποψης ότι ο αριστερός πρέπει να είναι μίζερος» δήλωσε.

«Όλες οι επαναστάσεις έγιναν από ανθρώπους που είχαν χρήματα και αντέδρασαν σε μια κατάσταση» παρατήρησε και πρόσθεσε ότι «και ο Ένγκελς εργοστασιάρχης ήταν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας