Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Γέμισαν νεκρούς τα νοσοκομεία-Δεν τους παραλαμβάνουν λόγω του χιονιά

687

Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, μέσω του προέδρου της

Σε νέα καταγγελία για δεκάδες διασωληνωμένους με κοροναϊό εκτός ΜΕΘ προχώρησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. Μάλιστα, ο πρόεδρος των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία ισχυρίζεται ότι λόγω της κακοκαιρίας τα γραφεία τελετών δεν παραλαμβάνουν τους νεκρούς από τα νοσοκομεία.

«Θα πρέπει να μας πουν από το επιτελικό κράτος πόσες διακομιδές διασωληνωμένων ασθενών έκανε το ΕΚΑΒ προς τα νοσοκομεία που διέθεταν άδειες κλίνες ΜΕΘ το διήμερο ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ με τον χαμό που γινόνταν στους δρόμους και τα νοσοκομεία λόγω χιονιού» καταγγέλλει ο Μιχάλης Γιαννάκος και συμπληρώνει πως ήταν «πολύ λιγότερες».

«Σήμερα το Γεννηματάς έχει 9 διασωληνωμένους ασθενείς με κοροναϊό στις κλινικές σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ, το “Γενικό Κρατικό” στη Νίκαια έχει 6, το “Αμαλία Φλέμινγκ” έχει 4 όπως και ο “Ευαγγελισμός” και το “Θριάσιο” ενώ το “Σισμανόγλειο” 2 και το “Τζάνειο” έναν. Όλοι βρίσκονται σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ», σημειώνει ο κ. Γιαννάκος και προσθέτει ότι «το ΚΑΤ π.χ. έχει 44 κλίνες ΜΕΘ κορονοϊού. Πόσες διακομιδές κατέστησαν δυνατές να γίνουν σε άδεια κρεβάτια το διήμερο;».

«Για παράδειγμα, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Βασίλης Μποτίνος, εξακολουθεί να είναι διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ και σε κοινό θάλαμο του νοσοκομείου της Νίκαιας», αναφέρει ακόμη ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Γέμισαν νεκρούς τα νοσοκομεία – Δεν τους παραλαμβάνουν λόγω του χιονιά

Παράλληλα, ο Μιχάλης Γιαννάκος καταγγέλλει ότι, λόγω της κακοκαιρίας, τα γραφεία τελετών δεν παραλαμβάνουν τους νεκρούς από τα νοσοκομεία, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χώρος στους νεκροθαλάμους.

«Αυτό και εαν είναι ασύλληπτο. Λόγω της κακοκαιρίας τα γραφεία τελετών δεν παραλαμβάνουν τους νεκρούς από τα νοσοκομεία. Και είναι πολλοί λόγω κοροναϊού. Δεν χωράνε οι νεκροθάλαμοι των νοσοκομείων.Το ΘΡΙΑΣΙΟ είχε το πρωί 17 νεκρούς, το ΑΤΤΙΚΟ 21 εκ των οποίων οι 6 εκτός των αναμονών, η ΝΙΚΑΙΑ 8 κ.λ.π. Δεν χωράνε», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Χαλασμένη γεννήτρια στο Παίδων Πεντέλης

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης μοιάζει με… χιονοδρομικό κέντρο και πως χάλασε η μοναδική γεννήτρια που διαθέτει.

«Στο χιονοδρομικό κέντρο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης χάλασε η μοναδική γεννήτρια που διαθέτουν. Οι διακοπές ρεύματος πολλές. Νοσηλεύονται παιδάκια και φυλάσσονται εμβόλια στα ψυγεία. Επιτακτική ανάγκη να φτιάξει. Δεν είναι κακό να διαθέτουν και μια δεύτερη γεννήτρια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας