«Κατέσχεσε» και έβαλε λουκέτο σε ξενοδοχείο στη Ρόδο αυστριακή εταιρεία!

2631
λουκέτο

«Λουκέτο» μπήκε πριν μερικές ημέρες σε γνωστό ξενοδοχείο της Ρόδου εξαιτίας μη καταβολής των μισθωμάτων σε Αυστριακή εταιρεία leasing, με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς δουλειά οι εργαζόμενοι του, αλλά και να βρίσκονται στον «αέρα» όλες οι κρατήσεις που έχουν κάνει περί τα 100.000 άτομα μέχρι τον Ιούνιο!
Οι εταιρεία διαχείρισης του ξενοδοχείου αλλά και οι εργαζόμενοι, προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και δια των δικηγόρων κ.κ. Δημήτρη Γεωργά και Κώστα Γιαννακού, κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Ειρηνοδικείο Ρόδου (διαδικασία νομής) ζητώντας να αναγνωριστεί ότι είναι άκυρη η σύμβαση που έχει υπογραφεί για το leasing αλλά και οι λοιπές διαδικασίες μεταβίβασης της κυριότητας του ξενοδοχείου.
Χθες εκδικάστηκε η προσωρινή διαταγή της αίτησης, με την οποία οι υπεύθυνοι της εταιρείας και οι εργαζόμενοι ζητούν να επανεγκατασταθούν στη ξενοδοχειακή μονάδα και να ξεκινήσει τη λειτουργία του.
Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί την Δευτέρα, ωστόσο δεκάδες εργαζόμενοι χθες το μεσημέρι βρέθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο της Ρόδου και διαμαρτυρήθηκαν ακόμη και έξω από το γραφείο εκδίκασης της υπόθεσης, για το δικαίωμα που έχουν στην εργασία.
Το παρών στη διαμαρτυρία αυτή έδωσε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, ενώ δεν έλλειψαν και τα συνθήματα.
Το leasing, τα μισθώματα και οι κρατήσεις
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά και αναφέρονται και στην αίτηση των ασφαλιστικών που κατατέθηκε στο δικαστήριο, όλα ξεκίνησαν το 2009 όταν η εταιρεία που είχε τη ξενοδοχειακή μονάδα στην παραλία Ιαλυσού, αποφάσισε να πάρει δάνειο. Πράγματι πήρε χρηματοδότηση μέσω leasing από μία Αυστριακή εταιρεία, στην οποία όμως συμφώνησε να μεταβιβάσει με συμβόλαιο την ιδιοκτησία του ξενοδοχείου.
Στο ίδιο συμβόλαιο αναφέρονταν πως η εταιρεία που είχε την ξενοδοχειακή μονάδα θα παρέμενε στο ξενοδοχείο ως μισθωτής  για 20 χρόνια και μετά το διάστημα αυτό θα του επιστρέφονταν η μονάδα. Για αυτό το διάστημα ωστόσο η ελληνική εταιρεία θα κατέβαλλε συγκεκριμένο ποσό ως μίσθωμα, το οποίο στην ουσία ήταν η δόση του δανείου και οι τόκοι.

Τα τελευταία δύο χρόνια οι οκονομικές συνθήκες (η κρίση σε συνδυασμό με την υπερφορολόγηση) δεν επέτρεψαν στην ελληνική εταιρεία να καταβάλλει ως όφειλε τα μισθώματα, με αποτέλεσμα τον προηγούμενο μήνα (Μάρτιος 2017) οι εκπρόσωποι της Αυστριακής εταιρείας να αφαιρέσουν την κατοχή του ξενοδοχείου από τους διαχειριστές της ελληνικής εταιρείας.
Οι εκπρόσωποι των τελευταίων αναφέρουν, πως χωρίς καμία προειδοποίηση ή ενημέρωση, έκλεισαν το ξενοδοχείο και τοποθέτησαν ιδιωτική εταιρεία φύλαξης η οποία απαγόρευσε την είσοδο ακόμη και στο προσωπικό.
Οι ίδιοι δια του δικηγόρου τους κ. Δημήτρη Γεωργά τονίζουν πως η κατάσταση είναι ιδιαιτέρως σοβαρή καθώς το ξενοδοχεί επρόκειτο να ανοίξει και να λειτουργήσει κανονικά στις 23 Απριλίου, δηλαδή σε λίγες ημέρες και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία προετοιμασία. Επίσης επισημαίνουν πως οι κρατήσεις που έχουν γίνει από τη προηγούμενη χρονιά είναι πάρα πολλές και κάνουν λόγο για 100.000 κρεβάτια ή 40.000 δωμάτια μέχρι τον Ιούνιο!
Οι εταιρεία που διαχειριζόταν το ξενοδοχείο με την αίτηση που κατέθεσε στο δικαστήριο, θεωρεί ότι τόσο η σύμβαση leasing που έχει υπογράψει, όσο και η μεταβίβαση της κυριότητας του ξενοδοχείου στην Αυστριακή εταιρεία είναι άκυρες και ζητά από το Ειρηνοδικείο να αναγνωρίσει την ακυρότητα τους και να τους επιτρέψει να εγκατασταθούν στο ξενοδοχείο και να αρχίσει η λειτουργία του.
Για το αν θα γίνει δεκτό το αίτημα ή όχι θα αποφανθεί το δικαστήριο πιθανώς τη Δευτέρα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε ξενοδοχείο της Ιαλυσού

Οι εργαζόμενοι ζητούν να λειτουργήσει το ξενοδοχείο που έχει κατασχεθεί απο Αυστριακή εταιρεία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες (13/4) εργαζόμενοι ξενοδοχειακής μονάδας στην παραλία Ιαλυσού, ζητώντας να λειτουργήσει το ξενοδοχείο και να μην χάσουν τη δουλειά τους. 
Στη συγκέντρωση εκτός απο τους εργαζόμενους, δίνουν “το παρών”, στελέχη της διοίκησης του εργατικού κέντρου και του σωματείου ξενοδοχουπαλλήλων Ρόδου.
Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο “κατασχέθηκε” απο αυστριακή εταιρεία πριν απο μερικές μέρες λόγω δανείων του ιδιοκτήτη του. Για το θέμα, υπήρξε προσφυγή των ιδιοκτητών και των εργαζομένων του ξενοδοχείου αλλά τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα με τα οποία ζητούσαν να λειτουργήσει το ξενοδοχείο, δεν έγιναν δεκτά.
Οι εργαζόμενοι, με τη διαμαρτυρία τους, που σκοπεύουν να τη συνεχίσουν ακόμα και τις ημέρες του Πάσχα παραμένοντας έξω απο την ξενοδοχειακή μονάδα, θέλουν να πιέσουν έτσι ώστε να τεθεί σε λειτουργία το ξενοδοχείο τις επόμενες μέρες, όπως ήταν προγραμματισμένο.
 


 

*Πηγή: rodiaki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας