Κατά μέτωπο στρατιωτική σύγκρουση Τουρκίας-Συρίας. Πλήττονται συριακοί στόχοι. Δεκάδες Τούρκοι νεκροί-τραυματίες

2987
τουρκίας

Κορυφώνεται η αναμέτρηση των συριακών δυνάμεων με τα στρατεύματα των Τούρκων εισβολέων στην επαρχία Ιντλίμπ. Οι συριακές δυνάμεις με τη στήριξη της Ρωσίας δίνουν αυτήν την ώρα μια μεγάλη μάχη όχι μόνο για να προασπίσουν την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας αλλά και για να συντρίψουν την τουρκική επιθετικότητα, η οποία εκδηλώνεται με αλαζονεία σε όλες σχεδόν τις γειτονικές χώρες της περιοχής  και πρώτα απ’ όλα ενάντια σε Ελλάδα και Κύπρο. Σε αυτές τις ώρες η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός πρέπει να σταθούν έμπρακτα στο πλευρό της Συρίας και να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή αλληλεγγύη στο συριακό λαό. Είναι ντροπή ότι η κυβέρνηση και τα πολιτικά κατεστημένα της χώρας μας συνεχίζουν την αδικαιολόγητη και με απόφαση της Ελλάδας διακοπή ακόμα και των διπλωματικών σχέσεων με την αγωνιζόμενη Συρία. Δεν είναι δυνατόν να αγνοούμε ότι η ήττα των τουρκικών δυνάμεων στη Συρία θα είναι ήττα και των τουρκικών επεκτατικών σχεδιασμών σε Αιγαίο, Κύπρο και Ανατολική Μεσόγειο.

Μεγάλη κλιμάκωση της στρατιωτικής αντιπαράθεσης καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, με τα στρατεύματα του τουρκικού και του συριακού στρατού να συγκρούονται κατά μέτωπο.

Η επιχείρηση των δυνάμεων του Άσαντ εναντίον τουρκικής στρατιωτικής βάσης, το πρωί της Δευτέρας, κατά την οποία σκοτώθηκαν πέντε Τούρκοι στρατιωτικοί, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι πέντε, είχε ως αποτέλεσμα την άμεση απάντηση της Άγκυρας.

Η Τουρκία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας, έπληξε δεκάδες θέσεις του συριακού στρατού. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι δυνάμεις ασφαλείας της Τουρκίας κατέστρεψαν συνολικά 101 στρατιωτικούς στόχους στη Συρία.

Παράλληλα, οι αεροπορικές δυνάμεις της Τουρκίας ισχυρίζονται ότι «χτύπησαν» στρατιωτικό ελικόπτερο της Συρίας.

Συριακές πηγές υπογράμμιζαν ότι υπάρχουν δεκάδες Τούρκοι στρατιώτες πληγέντες, οι οποίοι μεταφέρονται με ελικόπτερα στην Τουρκία.

Στην αντεπίθεση η Τουρκία

«Η Τουρκία ανταπάντησε στην επίθεση, καταστρέφοντας όλους τους στόχους του εχθρού και παίρνοντας εκδίκηση για τον θάνατο των στρατιωτών μας. Ο εγκληματίας πολέμου, ο οποίος διέταξε τη σημερινή απεχθή επίθεση, είχε ως στόχο όλη τη διεθνή κοινότητα, όχι μόνο την Τουρκία» τόνισε σχεδόν πανικόβλητος νωρίτερα ο στενός συνεργάτης του Ερντογάν, Φαχρετίν Αλτούν.

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες ακούραστα υπηρετούν την ειρήνη και τη σταθερότητα, θα συνεχίσουν να συγκρούονται με όποιον τολμά να στοχεύει τη σημαία μας, να καταπιέζει τους φίλους μας» πρόσθεσε ο Τούρκος αξιωματούχος, χωρίς να εξηγεί πως η Τουρκία συμβάλλει στην ειρήνη με την εισβολή σε ξένο έδαφος και τη στήριξη εκεί στρατιωτικών τζιχαντιστικών δυνάμεων και ακραίων ισλαμιστικών οργανώσεων.

Την περασμένη Πέμπτη, μαχητικά αεροσκάφη των δυνάμεων του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ, βομβάρδισαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο της ίδιας πόλης, λίγες μόνο ώρες μετά τη δημιουργία πρόχειρης στρατιωτικής βάσης από τον τουρκικό στρατό.

To Σάββατο, η Τουρκία έστειλε εκατοντάδες στρατιωτικά οχήματα στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, αφού οι καθεστωτικές δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους μια πόλη στρατηγικής σημασίας κοντά στην επαρχιακή πρωτεύουσα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας