“Καρφί”Τζουμχουριέτ στον Ερντογάν: Προσβολή στον Κεμάλ όσα ακούστηκαν στην Αγιά Σοφιά

819
κεμάλ

Η χθεσινή πρώτη προσευχή στην Αγία Σοφία ως τέμενος απασχολεί όλα τα τουρκικά μέσα που αναφέρονται σε ιστορική μέρα. Εξαίρεση αποτελεί η Τζουμχουριγιέτ που στο πρωτοσέλιδο έχει τίτλο προσβολή στον Κεμάλ αναφερόμενη στην ομιλία του Προέδρου θρησκευτικών υποθέσεων Αλί Ερμπάς που είπε ότι όποιος άλλαξε την χρήση της Αγίας Σοφίας είναι καταραμένος.

Επίσης στην ίδια εφημερίδα στο πρωτοσέλιδο βλέπουμε την αντίδραση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που βρήκε κλειστή την πόρτα του μαυσωλείου του Κεμάλ, την ώρα που γινόταν η προσευχή στην Αγία Σοφία. Τους ανακοινώθηκε ότι έχει γίνει απολύμανση. Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και διάφορες ΜΚΟ είχαν πάει να επισκεφθούν το μαυσωλείο για την επέτειο της Συνθήκης της Λωζάνης και κατάφεραν να μπουν μέσα μετά από δίωρη διαμαρτυρία. Παράλληλα οι νομαρχίες της Αττάλειας και της Σμύρνης ακύρωσαν την κατάθεση στεφάνου για την επέτειο της Συνθήκης με αφορμή τα μέτρα για τον κορονοϊό.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αντιδρά λέγοντας πως δεν τρέχει τίποτε με τον κορονοϊό όταν πρόκειται για την προσευχή στην Αγία Σοφία.

*Πηγή: DW

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας