Καμμένος: Δημοψήφισμα, εκλογές ή 180 ψήφοι για συμφωνία Πρεσπών

1481
συμφωνία Πρεσπών

Εκλογές ή δημοψήφισμα για την κύρωση της συμφωνίας των Τσίπρα και Ζάεφ στις Πρέσπες,  ζήτησε ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα το πρωί. Εκτός κι αν περάσει από τη Βουλή με μεγάλη πλειοψηφία 180 βουλευτών.

Επαναλαμβάνοντας πως “η συμφωνία είναι κακή” και θα κάνει ότι μπορεί για να τη “μπλοκάρει”, ο κυβερνητικός συνεταίρος του Αλέξη Τσίπρα θέτει ουσιαστικά ζήτημα συνοχής της κυβερνητικής πλειοψηφίας.  

“Θέλω να δηλώσω ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να έρθει σε κύρωση η συμφωνία των Πρεσπών χωρίς την έγκριση του λαού. Ο λαός θα αποφασίσει, εκτός αν υπάρχουν 180 βουλευτές”, είπε ο Πάνος Καμμένος.

Όπως υποστήριξε, “το σχέδιο της συμφωνίας δεν έχει καμία βαρύτητα και δέσμευση μέχρι την κύρωσή του από τη Βουλή. Όλες οι άλλες προϋποθέσεις της συμφωνίας είναι προϋποθέσεις που πρέπει να εκπληρώσουν τα Σκόπια”.

Ο Καμμένος εξέφρασε την άποψη πως “η κύρωση που έγινε στα Σκόπια δεν είναι έγκυρη αφού δεν φέρει την υπογραφή του προέδρου”, αναφερόμενος στην αναπομπή της συμφωνίας που έκανε ο Γκιόργκι Ιβανόφ, μετά την ψήφισή της από τη Βουλή της πΓΔΜ, ενώ πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει καμία δέσμευση της χώρας αν δεν τελειώσει το δημοψήφισμα στα Σκόπια».

Αναφορικά με τη χθεσινή απουσία του από το υπουργικό συμβούλιο, διαβεβαίωσε πως έγινε λόγω φόρτου εργασίας, σημειώνοντας πως δεν επιθυμεί να πει δημοσίως το θέμα το οποίο τον απασχολούσε, αλλά, όπως είπε, είναι έτοιμος να μιλήσει στους συντάκτες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας