Καλύτερη εικόνα στις φωτιές σε Αμαλιάδα και Ζάκυνθο

1511
θεσπρωτία

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να επιχειρούν στην Αμαλιάδα, ώστε να κρατήσουν τις εστίες της φωτιάς μακριά από τις κατοικημένες περιοχές. Στη Ζάκυνθο, το ενεργό μέτωπο της πυρκαγιάς εντοπίζεται μεταξύ Αγαλά και Κοιλιωμένου, χωρίς να απειλεί οικισμούς.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στην Αμαλιάδα η εικόνα το πρωί της Τετάρτης ήταν σαφώς καλύτερη, με το μέτωπο κοντά στο χωριό Περιστέρι να έχει οριοθετηθεί, ενώ ελικόπτερο πραγματοποιεί ρίψεις νερού.
Στη Ζάκυνθο υπάρχει διασπορά των εστιών και των αναζωπυρώσεων και, εφόσον απαιτηθεί, θα συνδράμουν και εναέρια μέσα στην κατάσβεση.
Οι κύριες αναζωπυρώσεις σημειώνονται μεταξύ Αγαλά και Κοιλιωμένου, στο Καταστάρι και προς την κορυφογραμμή του Βραχίονα. Λιγότερες είναι στα μέτωπα του Λαγανά και των Βολιμών. Δεν απειλούνται κατοικίες.
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η δασική πυρκαγιά στην περιοχή Αγνός του δήμου Μινώα Πεδιάδας, στον νομό Ηρακλείου, που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης.
Αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός, ενεργοποιημένος κατά το ήμισυ, βρέθηκε στην περιοχή Κέδρος της Σάμου.
Πολύ υψηλός είναι σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, κυρίως σε Αττική, Εύβοια, Κόρινθο, Αργολίδα, Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας