Καληνύχτα κυρ Παντελή

1574
κυρ Παντελή

Είπα να ασχοληθώ με εσένα σήμερα κυρ Παντελή. Όχι επειδή σε γουστάρω. Για την ακρίβεια, είπα να ασχοληθώ ακριβώς επειδή δε σε γουστάρω καθόλου.

Γιατί εσύ κυρ Παντελή είσαι το λίπασμα που βοήθησε να ευδοκιμήσει κάθε αντικοινωνική και αντιδραστική συμπεριφορά σε αυτή τη χώρα. Είσαι εσύ και η σιωπή σου που επέτρεψαν την επώαση του αυγού του φιδιού με τη μεγέθυνση της Χρυσής Αυγής, εσύ και η αδιαφορία σου που επέτρεψαν στα αργυρώνητα Μέσα να σε τρέφουν με κοινωνικό αυτοματισμό και ατομική ευθύνη, διαστρεβλώνοντας τα γεγονότα και αποκρύπτοντας τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες.

Ψεύτες, απατεώνες, ψεκασμένοι, φασίστες, σκοταδιστές, μηχανές αναπαραγωγής fake news, στην δική σου πλάτη στηρίχθηκαν κυρ Παντελή που κοιτάς τη δουλίτσα σου. Η δική σου ανοχή, αν όχι έμμεση στήριξη τους έδωσε το πράσινο φως. Εσύ υπέγραψες λευκή εξουσιοδότηση για να σε αφήσουν απροστάτευτο στην πανδημία και τις επιπτώσεις της.

Και γι αυτό, δεν είσαι ούτε αδιάφορος ούτε σιωπηλός νοικοκυραίος για μένα κυρ Παντελή.

Είσαι συνένοχος.

Και να σου θυμίσω και κάτι άλλο αγαπητέ κυρ Παντελή, πρόσφατο και αυτό, αλλά πέρασε στα ψιλά.

Δεν το άκουσες από μένα αλλά το κόμμα που έφερε και ψήφισε τον πτωχευτικό νόμο, που προβλέπει την πλήρη ρευστοποίηση της περιουσίας για τα χρέη σου, χρωστάει ΜΟΝΟ στις τράπεζες 309 εκατομμύρια ευρώ  (στοιχεία 2019). ΔΕΗ, ενοίκια κλπ φέσια είναι απέξω. Μεγαλομπαταχτσής σα να λέμε. Από αυτούς που βλέπεις στο δρόμο και αλλάζεις πεζοδρόμιο ή μετράς τα δάχτυλα σου αν τύχει και τους δώσεις το χέρι. Το δεύτερο κόμμα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, είναι το ΠΑΣΟΚ με 254 εκατομμύρια ευρώ (Ελλαδάρα) και τρίτο, έτη φωτός η εκατομμύρια ευρώ μακριά αν προτιμάς, είναι το Γερμανικό SPD, που χρωστάει 48,2 εκατομμύρια ευρώ σε μια χώρα των 83 εκατομμυρίων πολιτών.

Φάτε τη σκόνη μας κουτόφραγκοι! Χρυσό και αργυρό μετάλλιο χαλαρά.

Γι αυτό το νομοσχέδιο λοιπόν, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν θεώρησαν ότι θα έπρεπε να αφιερώσουν έστω και ένα λεπτό στα δελτία τους, έτσι ώστε να ενημερωθείς και εσύ κυρ Παντελή, αλλά βρήκαν χρόνο μόνο για να σου πουν ότι τελικά και πανηγυρικά έγινε νόμος.

Μπούκωσες όμως κομψότητα και χειροκροτήματα δεν μπορείς να πεις.

Και εσύ δεν έψαξες κυρ Παντελή, δεν σ ένοιαξε, δεν έμαθες. Δεν παραξενεύτηκες που οι μόνες που αποθέωσαν το εν λόγω νομοθέτημα ήταν οι ανακεφαλαιοποιημένες και από σένα κυρ Παντελή τράπεζες και τα μεγάλα δικηγορικό γραφεία.

Γιατί αγαπητέ κυρ Παντελή αυτοί ξέρουν με ποιους έχουν να κάνουν. Εσύ δεν έχεις καταλάβει τίποτα ακόμα και ούτε θες να καταλάβεις. Το μόνο που άλλαξε είναι το πλαστικό σημαιάκι που δεν κρατάς πλέον και αντικατέστησες με το πλαστικό πληκτρολόγιο και το τηλεκοντρόλ.

Καληνύχτα κυρ Παντελή. Αυτή η χώρα δεν θα αλλάξει ποτέ.

Άντυ Βρόσγος

Οικονομολόγος-Συγγραφέας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας