Καλή σταδιοδρομία Αλέξη. Είσαι ο μικρός τους ήρωας

1816
απάντηση

Τσίπρας στη βουλή: “η αξιοπιστία της χώρας αποκαταστάθηκε απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους”. Μόνο που κόστισε ακριβά Αλέξη και πληρώθηκε μονομερώς. Και φτάνει στα όρια του χυδαίου όταν το λες αυτό την ώρα που ψηφίζεις την περικοπή συντάξεων, μείωση αφορολογήτου, αρπαγή σπιτιών, παράδοση δημόσιας περιουσίας. Και γίνεται ακόμα πιο χυδαίο όταν λες ότι αυτή θα είναι η “τελευταία ψηφοφορία μετά από 8 χρόνια”. Γιατί είναι η πρώτη αλήθεια που λες από το Γενάρη του 15. Όντως δεν θα ξαναχρειαστεί ψηφοφορία. Δεκάδες έγιναν τα τελευταία 8 χρόνια. Εσύ τα κατάφερες να μην χρειάζεται άλλη μέχρι το 2060 και η πλέμπα να πληρώνει το αντίτιμο της “αξιοπιστίας σου”. Να το πληρώνει αναπροσαρμοζόμενο ανάλογα με τις ορέξεις των δανειστών.

Είσαι πραγματικά αξιόπιστος. Όχι όμως απέναντι στο λαό. Είσαι ο πιο αξιόπιστος και αποτελεσματικός υπάλληλος των δανειστών. Κατάφερες όσα δεν μπόρεσε κανένας. Εσύ εισπράττεις τα συγχαρητήρια των εκπροσώπων του παγκόσμιου κεφαλαίου, τους ύμνους βιομηχάνων και εφοπλιστών γιατί όπως δήλωσαν ικανοποιήθηκαν διεκδικήσεις τους πολλών ετών και εμείς πληρώνουμε και θα πληρώνουμε.
Όσο μπορούμε, όταν δεν μπορούμε θα χάνουμε τα σπίτια μας και συ θα χαριεντίζεσαι με τον Γιούνκερ και τον κάθε Γιούνκερ στα μεγάλα σαλόνια σε νέες αποστολές και καθήκοντα. Αλέξη δεν είσαι μικρός και άπειρος. Μπορείς να ξεχωρίσεις το νόημα των λέξεων. Χώρα δεν είναι οι τραπεζίτες οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και αυτοί που τους παραχωρείς τον πλούτο της και σου δίνουν συγχαρητήρια. Χώρα είναι ο λαός και οι ανάγκες του. Εσύ διάλεξες το νόημα που δίνουν στη λέξη χώρα, αυτοί που πλουτίζουν από τη δυστυχία του λαού και επέλεξες να γίνεις υπάλληλός τους.

Καλή σταδιοδρομία Αλέξη στους δρόμους που ανοίγονται μπροστά σου. Σε σένα και σε όλους όσους επέλεξαν, με αντίτιμο την καρέκλα, να κόψουν συντάξεις, μισθούς αφορολόγητο, να ξεπουλήσουν τα πάντα και μέχρι το 2060 να δώσουν τη χώρα στις ορέξεις του παγκόσμιου κεφαλαίου.

Καλή σταδιοδρομία  σε  όλους αυτούς που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, Μητσοτάκη, Φώφη, Θεοδωράκη και στήριξαν τις επιλογές σου 14 Αυγούστου του 15 προκειμένου να εφαρμόσεις την πολιτική τους που ήταν ανίκανοι οι ίδιοι να το κάνουν. Τότε, που κάποιοι βουλευτές του τότε ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκαν να το ψηφίσουν για να μην συμβεί αυτό που γίνεται τώρα. Αυτοί αντί για βουλευτές, υπουργοί, γραμματείς και στελέχη σε οργανισμούς, επέλεξαν να ανεβαίνουν με φτηνιάρικες σκάλες στις κλούβες των ΜΑΤ, για να σώζουν τα σπίτια του λαού. Εσείς επιλέξατε να ανεβαίνετε σκάλες με ακριβά μάρμαρα και να τους διώκετε.

Καλή σταδιοδρομία Αλέξη στους δρόμους που ανοίγονται μπροστά σου. Η αξιοπιστία σου απέναντι στα αφεντικά προδιαγράφει και ελπιδοφόρο το μέλλον σου σε διεθνές επίπεδο. Είσαι ο μικρός τους ήρωας.  Εμείς θα είμαστε στους δρόμους και θα πολεμάμε όσο και για όσο μπορούμε. Όχι εσένα προσωπικά. Τις επιλογές σου και όλους αυτούς που αύριο θα συνεχίσουν αυτά που κάνεις και θα λένε, «δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς, δεν φταίμε εμείς, ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ φταίνε που τα ψήφισαν και δέσμευσαν τη χώρα».  Ότι λες και συ σήμερα.

Να θυμάσαι όμως, ότι “μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο ή μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ αλλά δεν μπορείς να τους κοροϊδεύεις όλους για πάντα”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας