Κακοκαιρία: Απαγορευτικό απόπλου και προβλήματα κυκλοφορίας

1076
κακοκαιρία

Προβλήματα παρατηρούνται κατά περιοχές στο εθνικό οδικό δίκτυο λόγω της κακοκαιρίας και της αυξημενης κίνησης των εκδρομέων προς χειμερινούς προορισμούς ενόψει Χριστουγέννων. Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει τη χώρα από το βράδυ του Σαββάτου.
Στην Αττική κλειστή παραμένει, λόγω χιονιού, η περιφερειακή οδός Πεντέλης- Νέας Μάκρης, από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο έως τη Λεωφόρο Διονύσου, καθώς και η Λεωφόρος Διονύσου από το γήπεδο Διονύσου μέχρι τον Άγιο Πέτρο και η περιφερειακή Πεντέλης- Μάκρης από την Ανατολή έως τον Διόνυσο.
Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στη Λεωφόρο Πάρνηθας από το τελεφερίκ προς το καζίνο.

Απαγορευτικό απόπλου

Σε ισχύ είναι το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους στο Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ.
Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων γίνονται μόνο κατά την κρίση του πλοιάρχου, ενώ κλειστή είναι η γραμμή Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα.
Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια για τη Σαλαμίνα και στη γραμμή Κυλλήνη-Ζάκυνθος.
Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, μετά τις 5 το απόγευμα και αφού υπάρξει βελτίωση των καιρικών συνθηκών εξετάζεται να φύγουν κάποια πλοία από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο.
Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, προκειμένου να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές οι τροποποιήσεις των σημερινών δρομολογίων.

Προσπάθειες αποκατάσταση κυκλοφορίας στα Καλάβρυτα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο από και προς τα Καλάβρυτα, λόγω του χιονιού και του παγετού, όπως και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, εξ αιτίας της πτώσης στύλων της ΔΕΗ από το βάρος του χιονιού.
Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς, «υπάρχει διακοπή της ηλεκτροδότησης, τόσο σε κοινότητες, όσο και μέσα στην πόλη των Καλαβρύτων, προσθέτοντας ότι «σε επικοινωνία που είχα με τους υπεύθυνους της ΔΕΗ, μου είπαν ότι μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση».
Όσον αφορά στο οδικό δίκτυο, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος ανέφερε ότι «διανοίγονται όλες οι βασικές οδικές αρτηρίες και μέχρι το μεσημέρι θα έχουμε αποκαταστήσει την κυκλοφορία», συμπληρώνοντας ότι «μας ευνοούν οι καιρικές συνθήκες, αφού έχει σταματήσει η χιονόπτωση».
Και πρόσθεσε ότι στη συνέχεια «θα μπούμε μέσα στις κοινότητες ώστε να βοηθήσουμε τους δήμους στον καθαρισμό των δρόμων».
Στο μεταξύ πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει από την Πάτρα και την Χαλανδρίτσα, προκειμένου να απεγκλωβίσουν εξαμελή οικογένεια που βρίσκεται αποκλεισμένη, λόγω του χιονιού, στο σπίτι της, στην περιοχή Τσαπουρνιά, χωρίς όμως να κινδυνεύει.
Ειδικότερα, έχουν ξεκινήσει ένα ερπυστιοφόρο όχημα της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα και πυροσβεστικά οχήματα από την Χαλανδρίτσα, προκειμένου να ανοίξουν τον δρόμο, να φθάσουν το σπίτι και να παραλάβουν τα μέλη της οικογένειας.

Προβλήματα στην ορεινή Ναυπακτία

Πέντε κοινότητες στην ορεινή Ναυπακτία εξακολουθούν να είναι αποκλεισμένες, λόγω του χιονιού και του παγετού, ενώ άλλες τρεις κοινότητες παραμένουν χωρίς ρεύμα.
Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος, αποκλεισμένες παραμένουν οι κοινότητες Μανδρινή, Λεύκα, Γραμμένη Οξυά, Κυδωνιά και Καλλονή, προσθέτοντας ότι μέχρι το μεσημέρι τα εκχιονιστικά μηχανήματα θα έχουν καταφέρει να ανοίξουν το δρόμο.
Πάντως, όπως τόνισε ο δήμαρχος περισσότερα από 10 εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες επιχειρούν συνεχώς στο οδικό δίκτυο, διότι υπάρχει πολύς πάγος.
Όσον αφορά την ηλεκτροδότηση, ο δήμαρχος είπε ότι παραμένουν χωρίς ρεύμα οι κοινότητες Αγία Τριάς, Κεντρική και Κοκκινοχώρι, σημειώνοντας ότι «έπειτα από επικοινωνία που είχα με την ΔΕΗ, γίνονται προσπάθειες, ώστε μέχρι το βράδυ να έχει επανέλθει το ρεύμα».

Που χρειάζονται αλυδίσες την Κεντρική Μακεδονία

Απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε συγκεκριμένους δρόμους της Χαλκιδικής και της Πέλλας, εξαιτίας της χιονόπτωσης ή του παγετού, όπως ανακοίνωσε η Τροχαία.
Συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής απαιτούνται αλυσίδες στην επαρχιακή Οδό Αρναίας – Ταξιάρχη και στη Δασική Οδό Ταξιάρχη – Πολυγύρου (Μέσω Τσουκαλά).
Στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη στην επαρχιακή Οδό Κερασιάς έως το Χιονοδρομικό Κέντρο ΒΟΡΑΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας