Κ’όμως ο ΥΠΟΙΚ-Τουρκίας στην ουσία είπε την αλήθεια για την FED

844
Και όμως ο ΥΠΟΙΚ Τουρκίας στην ουσία

Η Αμερικάνικη Κεντρική Τράπεζα (FED) είναι ελεγχόμενη και όργανο των μεγάλων αμερικάνικων πολυεθνικών κολοσσών και τραπεζών

«Αυτό είναι τρελό και ντροπιαστικό για την Τουρκία. Η Τουρκία χρειάζεται επαγγελματίες σε κρίσιμες θέσεις» ήταν μια από τις αντιδράσεις για τα σχόλια του νέου υπουργού Οικονομικών της Τουρκίας σε βάρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε ο νέος υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας Νουρεντίν Νεμπάτ με τη δήλωσή του ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δεν ήταν ανεξάρτητη, αλλά «διοικείται από πλούσιες οικογένειες».

«Δεν ανήκει στο κοινό»

Ο Νουρεντίν Νεμπάτ, ο οποίος διορίστηκε στη θέση του υπουργού Οικονομικών στις 2 Δεκεμβρίου από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προέβη σε αυτά τα σχόλια κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο CNN Türk αργά το βράδυ της Τετάρτης.

«Η κεντρική τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών δεν ανήκει στο κοινό. Βρίσκεται στα χέρια πέντε οικογενειών», δήλωσε.

«Αυτό είναι τρελό και ντροπιαστικό για την Τουρκία. Η Τουρκία χρειάζεται επαγγελματίες σε κρίσιμες θέσεις», έγραψε στο Twitter ο Τιμ Ας, ανώτερος σύμβουλος της BlueBay Asset Management, στο Λονδίνο.

«Πώς μπορεί ο υπουργός Οικονομικών μιας χώρας του G20 να λέει τέτοιες ανοησίες;» πρόσθεσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας