Και μετά τον βομβαρδισμό, το γλεντοκόπι των ΜΚΟ: 50 εκ.€ της Γαλλίας «μέσω ανθρωπιστικών οργανώσεων» για τον …λαό της Συρίας

1630
μκο

«Μπορεί να σάς βομβαρδίζουμε αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν είμαστε και άνθρωποι». Αυτό είναι μέσες άκρες το νόημα που μπορεί ίσως να βγάλει ένας μέσος «ανυποψίαστος» εγκέφαλος, από την απόφαση του Εμμανουέλ Μακρόν να εγκρίνει κονδύλι της τάξεως των 50 εκατ. ευρώ για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα που μόλις προ ολίγων 24ώρων βομβάρδιζε από κοινού με τους συμμάχους του ΗΠΑ και Βρετανία.
Είναι όμως έτσι; Όχι, απλώς ο Μακρόν οφείλει να ανταμείψει και μάλιστα πλουσιοπάροχα τις ΜΚΟ που δρουν στην περιοχή με τον μανδύα της ανθρωπιστικής συνεισφοράς, ωστόσο το πραγματικό τους έργο δεν είναι άλλο από το να πλημμυρίζουν την περιοχή με δυτικούς πράκτορες που αναπτύσσουν δραστηριότητες πολύ διαφορετικές από αυτές που δείχνουν, ώστε να μπορούν κάθε φορά να ετοιμάζουν το έδαφος στήνοντας προβοκάτσιες, ενίοτε και τις πλέον χονδροειδείς, ανοίγοντας έτσι επικοινωνιακά τους δρόμους στα μαχητικά του ΝΑΤΟ.
Ο Μακρόν, μετά από συνάντηση που είχε στο Ελιζέ «με ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη Συρία έκανε λόγο για ένα πρόγραμμα εκτάκτου ανάγκης που θα δοθεί μέσω αυτών ως ανθρωπιστική βοήθεια στον λαό της Συρίας».
Τα κεφάλαια θα χορηγηθούν σε ΜΚΟ και υπηρεσίες του ΟΗΕ που δρουν στο πεδίο στη Συρία, συμπεριλαμβανομένου του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ, διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου του προέδρου της Γαλλίας.
Πάνω από είκοσι ΜΚΟ συμμετείχαν στη συνάντηση με τον Μακρόν στο Ελιζέ, ανάμεσά τους η Action Aid, η Handicap International, η Care και η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου.
Με τα 50 αυτά εκατομμύρια ευρώ, θα μπορέσουν να αμειφθούν οι ΜΚΟ για τις καλές υπηρεσίες που παρείχαν στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, (και θα εξακολουθήσουν και να παρέχουν) και φυσικά ένα μέρος θα δοθεί και στον λαό, ώστε να καταφέρει να επιζήσει και να μπορεί να αποτελέσει τον στόχο του επόμενου βομβαρδισμού.
*Πηγή: write-in.gr – Π.Κ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας