Και εσύ Δημήτρη Κουτσούμπα;

3144
κουτσούμπα

Καλά, ξέρουμε ότι οι περισσότερες δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, μαζί με τον Γιάννη Βαρουφάκη, ακούνε για επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ στο Αιγαίο και βγάζουν “σπυράκια”, ενώ και ο Τσίπρας τρέφει τα ίδια αισθήματα αλλά ως κατεξοχήν δημαγωγός πρότεινε τα 12 ν.μ μόνο για την Κρήτη (!), για να βρει τρόπο να διαφοροποιηθεί, εκ του ασφαλούς, όμως, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αλλά και εσύ Δημήτρη Κουτσούμπα να ακολουθείς τα χνάρια του Γιάννη Βαρουφάκη, δεν το περιμέναμε.

Δυσάρεστη έκπληξη αποτέλεσε η τοποθέτηση του Δημήτρη Κουτσούμπα στη Βουλή, με την οποία τόνισε πως “η επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ στα χέρια αυτών που κατέχουν σήμερα την πραγματική εξουσία, δεν μπορεί να υπηρετήσει τα λαϊκά συμφέροντα“.

Καλά ρε Δημήτρη, να περιμένουμε τον σοσιαλισμό για να βγούμε από το ευρώ, άντε να το καταπιούμε αλλά να είναι απαραίτητος ο σοσιαλισμός και για να πάμε στα 12 ν.μ, δεν τρώγεται με τίποτα.

Όπως εξίσου δυσάρεστη έκπληξη  αποτέλεσαν τα λόγια του Δημήτρη Κουτσούμπα ότι “η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ δεν μπορεί να λειτουργήσει ως πανάκεια και ως απάντηση στην τουρκική επιθετικότητα. Αντίθετα, μπορεί να περιπλέξει και να οξύνει τους ανταγωνισμούς“.

Κανένας σύντροφε Κουτσούμπα δεν χαρακτήρισε τα 12 ν.μ πανάκεια ούτε είπε πως αν εφαρμοστούν, θα τελειώσουμε μια και καλή με την τουρκική επιθετικότητα. Το βέβαιο, όμως, είναι ότι η επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ θα αποτελέσει ένα μεγάλο πλήγμα στους επεκτατικούς σχεδιασμούς’ της Τουρκίας για την “Γαλάζια Πατρίδα”. Και αυτή η επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ, αποτελεί πράξη εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου που δεν υπακούει ούτε οξύνει κανένα ανταγωνισμό.

Άλλωστε, στη συγκεκριμένη περίπτωση του Αιγαίου, δεν έχουμε να κάνουμε σύντροφοι του ΚΚΕ, απλώς, με ανταγωνισμούς ανάμεσα στις αστικές τάξεις για τον διαμοιρασμό των ιματίων του Αιγαίου αλλά με παράνομες και αυθαίρετες διεκδικήσεις της Τουρκίας, που συνδέονται με  “γκρίζες ζώνες” στα ελληνικά νησιά και με τη διχοτόμηση των θαλάσσιων δικαιωμάτων στον αιγαιακό χώρο.

Η υπόθεση της επέκτασης των χωρικών μας υδάτων στα 12 ν.μ, σύντροφοι,  με ταυτόχρονη διασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας, έχει στόχο να ανακόψει την τουρκική βουλιμία στο Αιγαίο και να διασφαλίσει την ελληνική κυριαρχία στα ελληνικά νησιά και επομένως να προασπίσει την μόνη βάση δικαίου που μπορεί να στηριχθεί η ειρήνη και η σταθερότητα  στην περιοχή.

Η ηγεσία του ΚΚΕ έχει άλλη άποψη;

Β.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας