Και αποδοκιμασίες και πένθμιμες καμπάνες στην επίσκεψη Τσίπρα στην Ιθάκη

1408
αποδοκιμασίες

Στην νησί της Ιθάκης βρέθηκε το πρωί της Τρίτης (21/8) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να απευθύνει διάγγελμα στο ελληνικό λαό για να ανακοινώσει το τυπικό τέλος των μνημονίων.

Μετά την πλούσια σε συμβολισμούς ομιλία του, η οποία επικέντρωνε στο τι σηματοδοτεί το «τέλος των μνημονίων» καθώς και στην επόμενη ημέρα -χωρίς πάντως συγκεκριμένες αναφορές και δεσμεύσεις- ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε τον πρώτο «μεταμνημονιακό περίπατο», όπως είπε ο ίδιος.

Ο Αλέξης Τσίπρας περπάτησε στα δρομάκια της Ιθάκης με εμφανώς χαλαρή διάθεση, συνομίλησε αλλά και φωτογραφήθηκε με κόσμο.

Νωρίτερα, πάντως, κατά την άφιξή του στο νησί -για την οποία επικράτησε μυστικοπάθεια άνευ προηγουμένου, ενδεικτική του φόβου και της ανησυχίας του επιτελείου του πρωθυπουργού για αντιδράσεις του κόσμου- δεν έλειψαν οι έντονες αποδοκιμασίες και τα γιουχαΐσματα από κατοίκους του νησιού, οι οποίοι φώναζαν «ανεπιθύμητος».

Αντ’ αυτού, οι εικόνες αυτές «καλύφθηκαν» με πλάνα από «περιχαρείς κατοίκους» του νησιού που έσπευδαν να χαιρετίσουν τον πρωθυπουργό.

 

Παράλληλα, όπως ακούγεται και στο παρακάτω βίντεο, οι καμπάνες τεσσάρων κεντρικών εκκλησιών χτυπούσαν πένθιμα από το πρωί, με αποτέλεσμα οι επιτελείς του πρωθυπουργού να επιλέξουν τα περίχωρα του νησιού προκειμένου να «στηθεί» το μαγνητοσκοπημένο το διάγγελμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας