νΚΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Και αντάρτικη και … ψήφος! 

5596
ψήφος

5 μέρες πριν τις εκλογές κυκλοφόρησε από τη νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση (τη νεολαία του ΝΑΡ), μια αφίσα καλέσματος ψήφου στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Η αφίσα δεν στοχοποιεί (όπως θα περίμενε κανείς) την Ε.Ε., το κεφάλαιο, τον καπιταλισμό, το ΝΑΤΟ, τις κυβερνήσεις τους (έστω), αλλά  άλλες δύο δυνάμεις της Αριστεράς, τη ΛΑΕ και το ΚΚΕ.  Με σύνθημα, στην κορυφή, «Δε μας αξίζει η Αριστερά του Νόμου και της Τάξης», απεικονίζει από τη μια τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, στη γνωστή συνέντευξη με το background που προστέθηκε εκ των υστέρων, κι από την άλλη τον Δημήτρη Κουτσούμπα, σε μια φωτογραφία με ιεράρχες.

Στο δεύτερο ήμισυ, απεικονίζει μια αντάρτισσα του ΕΛΑΣ και έχει το σύνθημα «Αντάρτικη στάση και ψήφος παντού».

Όσο και εάν θέλεις να trollάρεις ασύστολα το «Αντάρτικη στάση και ψήφος παντού», σαν το πιο αυτοαναιρούμενο (και συνεπώς, οριακά, κωμικοτραγικό) σύνθημα που έχει γραφτεί ποτέ στη μεταπολίτευση από «αντικαπιταλιστική οργάνωση», το ζήτημα είναι αλλού.

  1. Η αρνητική διαφήμιση σε βάρος άλλων οργανώσεων-κομμάτων, εν έτει 2019, δεν αναπαράγει απλώς τις χειρότερες μέρες αμφιθεατρικού συνδικαλισμού της δεκαετίας του ’70, αλλά συνιστά απόλυτη υποταγή στη σύγχρονη ΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ επικοινωνιακή πολιτική.
  2. Η στοχοποίηση ΛΑΕ και ΚΚΕ γίνεται αποκλειστικά και μόνο με βασικό επίδικο την ψήφο, επίσης ακραίο σύμπτωμα ΑΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ λογικής και υποταγής στις «εκλογικές αυταπάτες».
  3. Η αλαζονική αντίληψη ότι ΜΟΝΟ ΕΣΥ είσαι η «συνεπής αντάρτικη ψήφος» στην Ελλάδα του 2019, δεν δείχνει μόνο απόσπαση από την πραγματικότητα ή σύνδρομο ανωτερότητας, αλλά δείχνει ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΓΝΟΙΑ του μεγέθους της ήττας που έχει υποστεί η Αριστερά ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ και ότι η ήττα αυτή ούτε θα εξηγηθεί ούτε θα ξεπεραστεί ποτέ, με μεθόδους ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟΥ.
  4. Η αφίσα δεν διευκρινίζει ποια είναι η αντάρτικη ψήφος στην Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη. Επίσης, γιατί σε κάποιους δήμους η «αντάρτικη ψήφος» νοθεύεται μέσω κοινών σχημάτων με μέλη της Αριστεράς του «Νόμου και της Τάξης».

Τέλος: Η αφίσα έχει σαν κεντρική μορφή μια αντάρτισσα τους ΕΛΑΣ, που, απ’ όσο ξέρουμε, η πολιτική του γραμμή (εθνικοαπελευθερωτικός ένοπλος αγώνας) και το ιδεολογικό του περιβάλλον ( γραμμή 7ου Συνεδρίου της Κομμουνιστικής Διεθνούς) δεν ανήκει στις ιδεολογικές αναφορές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Καλό θα είναι να μην αλιεύει κάποιος ΨΗΦΟΥΣ, για τις ΑΣΤΙΚΕΣ εκλογές, προσπαθώντας να ιδιοποιηθεί ιστορικές παραδόσεις που αρνείται ή και καταδικάζει ακόμη.

Εξ άλλου, από όσο ξέρουμε, η νΚΑ, ούτε για πατρίδα μιλάει ούτε τα ΟΠΛΑ έχει πάρει ΠΟΤΕ. Και στη πολιτική, όπως και στον έρωτα, η φαντασίωση και η αυτοϊκανοποίηση δεν συγκρίνονται με την πραγματικότητα.

ΥΓ : Είναι τόσο του καθεστώτος, του συστήματος, του νόμου και της τάξης ο Π. Λαφαζάνης ώστε να ανταμείβεται από το αμαρτωλό Τμήμα “Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος” με 5 δικογραφίες, γιατί προστάτευε τους πλειστηριασμούς των τραπεζών και την αρπαγή πρώτων κατοικιών και λαϊκής περιουσίας. Και φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που το σύστημα τον τιμά με διώξεις για την προσφορά του σ’ αυτό, μια προσφορά που αφιερώνεται ως πρόσθετο στοιχείο εναντίον του για τους αντάρτες κατηγόρους του.

2 Σχόλια

  1. Ποιά ήττα της αριστεράς ? Οι άνθρωποι παντού “νίκες” βλέπουν, να μην επαναλαμβάνουμε γνωστά τοις πάσι πράγματα, ακόμα και προχθές, στη διακαναλική τους εμφάνιση (οπου η αμηχανία, η υπό πίεση συγκατοίκηση των δύο ετερόκλητων ομαδων που ουσιαστικά συγκροτουν την Ανταρσυα,ηταν ολοφανερη, οπως και η αερολογία για τα πάντα), ), πάλι τις ίδιες μπουρδολογίες και φαντασιοπληξίες αναμασούσε ο εκπρόσωπος του ΣΕΚ ,περί “κινηματων” που κατακτούν νικες” κλπ,κλπ, Απλά, με την όλη τους “αέρα πατέρα ” παρουσία,χρονια τωρα, ευτελίζουν και εξευτελιζουν καθε έννοια αγώνα,πάλης,αντικαπιταλισμου και ό,τι άλλο πιάνουν στό στόμα τους. Για να μην μιλησουμε για τις επαίσχυντες σχέσεις και διασυνδεσεις τους με την καθεστωτική ΓΣΕΕ και τις γελοίες εμφανίσεις τους κάτω απο τά ΄΄αδεια μπαλκόνια της. Ειναι σε χαρακτηριστικό το ότι στο μοναδικό κίνημα που είχε ουσιαστική σημασία στην περίοδο της υποχωρησης που περνάμε, ήταν επιδεικτικά απόντες,με μόνη παρουσα – πρός άφθαρτη τιμή της- τη ΛΑΕ κ άλλες δυνάμεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας