Καίγεται Αττική και χώρα-Κρατική αποδιοργάνωση-«Όλα υποδειγματικά» κατά την κυβέρνηση

559
Καίγεται Αττική και χώρα

Καίγεται από χθες το μεσημέρι η Αττική, με την φωτιά να είναι μέχρι αυτή τη στιγμή ανεξέλεγκτη και έχει ήδη κατακάψει τα πάντα στο διάβα της, σπίτια, περιουσίες, επιχειρήσεις, ζώα. 

Το επιτελικό κράτος των αρίστων κατακάηκε και δεν είναι η πρώτη φωτιά που ξεσπά τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας. Όλες οι φωτιές που ξέσπασαν είχαν ένα κοινό, μας έδειξαν την έλλειψη εναέριων μέσων και αν οι άλλες φωτιές ήταν στην επαρχία, τώρα η φωτιά καίει την Αττική και έχει μπει μάλιστα και στην Αθήνα, πλέον ούτε τα ΜΜΕ τα οποία πήραν (και συνεχίζουν να παίρνουν) πολλά εκατομμύρια μπορούν να κρύψουν τις ευθύνες της κυβέρνησης και τα τραγικά ελλείμματα ενός κρατικού μηχανισμού που εν καιρώ πανδημίας, αντί να προετοιμάζεται για καλύτερη οργάνωση βρήκε την ευκαιρία να περάσει ό,τι πιο αντιδραστικό για τους εργαζόμενους και τους πολίτες.

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως η κυβέρνηση αποψίλωσε την ΕΜΑΚ, λόγω εμβολίου, όμως σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης χρειάστηκε και τους ανεμβολίαστους πυροσβέστες. 

Μάλιστα η φωτιά ξέσπασε στις Βόρειες περιοχές της Αττικής με θεωρητικά όλες τις υπηρεσίες και τους μηχανισμούς στα πόδια τους και παρόλα αυτά αναφερόμαστε σε μια ακόμη καταστροφή.

Με τις φλόγες μέσα στα σπίτια, ακόμα και μέσα στο αεροδρόμιο του Τατοΐου ακούμε τους ρεπόρτερ και τους κατοίκους, μαζί και με πολλά στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να αναζητούν τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα που είναι σχεδόν άφαντα. Ενώ οι εικόνες που μεταδίδονται δείχνουν κάτοικους, αστυνομικούς και πυροσβέστες να προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά με λάστιχα! 

Άδικα ψάχνουν για βοήθεια από αέρος που ένας κάδος ελικοπτέρου δεν επαρκεί.

Το πολυδιαφημισμένο επιτελικό κράτος είναι παντελώς γυμνό, μέσα στην ίδια την πρωτεύουσα και ο πρωθυπουργός με καθυστέρηση ωρών διαφήμισε την παρουσία του στο κέντρο επιχειρήσεων στο Χαλάνδρι. Μια επίσκεψη που μάλλον έγινε για τυπικούς λόγους αφού δεν έγινε καμία ανακοίνωση, κανένα διάγγελμα, όπως μας έχει συνηθίσει κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Κυβέρνηση: «Όλα λειτουργούν υποδειγματικά – Η κλιματική αλλαγή φταίει»

Τη στιγμή που τα ενεργά μέτωπα σε όλη τη χώρα είναι 40, καθώς μαίνονται καταστροφικές πυρκαγιές με κύρια αυτή στη Βαρυμπόμπη, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

«Θέλω να τονίσω ότι αυτές οι πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες δεν μας βρίσκουν απροετοίμαστους. Τα σχέδιά μας είναι προσαρμοσμένα στις δύσκολες συνθήκες που φέρνει η κλιματική αλλαγή και οι υπηρεσίες κάθε μέρα λειτουργούν υποδειγματικά. Υποδειγματικές οι εκκενώσεις κατοικιών που γίνονται συντονισμένα, οι υπηρεσίες είναι παρούσες κάθε στιγμή για να προστατεύσουν τους πολίτες» σημείωσε μεταξύ άλλων σε έκτακτη ενημέρωση με τον Νίκο Χαρδαλια.

«Οι ώρες είναι κρίσιμες και οι συνθήκες που αντιμετωπίζουμε όλοι μας είναι εξαιρετικά επικίνδυνες, η χώρα μας βιώνει ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο τις τελευταίες ημέρες, έναν από τους χειρότερους καύσωνες των τελευταίων 40 ετών», σημείωσε από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ανέφερε πως σήμερα είναι μια πολύ δύσκολη ημέρα για όλη τη χώρα, με πολλές και ιδιαίτερα δύσκολες στην αντιμετώπιση τους πυρκαγιές εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών.

Συγκεκριμένα, επισήμανε ότι μετράμε 81 δασικές πυρκαγιές στην επικράτεια το τελευταίο 24ωρο, ότι 40 μέτωπα είναι ανοικτά και επισήμανε πως η σημαντικότερη πυρκαγιά ήταν αυτή που εκδηλώθηκε στις 13:25 στους πρόποδες της Πάρνηθας στην περιοχή της Άνω Βαρυμπόμπης σε δασική έκταση.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς επισήμανε πως η κινητοποίηση και η επέμβαση ήταν άμεση δεδομένου ότι στην ευρύτερη περιοχή υπήρχαν ήδη σε διασπορά δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 520 πυροσβέστες με 17 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, 9 ελικόπτερα, καθώς επίσης και 7 αεροσκάφη.

Ενημέρωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν επέμβει σε τουλάχιστον 315 περιπτώσεις για συνδρομή στην απομάκρυνση και στον απεγκλωβισμό ατόμων.

Παράλληλα ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε πως αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε τρία κύρια μέτωπα, στη Βαρυμπόμπη, στις Αδάμες και στους Θρακομακεδώνες. «Είναι μια επικίνδυνη πυρκαγιά που εξελίσσεται κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες» συμπλήρωσε.

Ξέρουμε, γι’ ακόμη μια φορά θα κατηγορήσουν τους «ανεύθυνους» πολίτες, τον καιρό, τα άστρα, τους ανεμβολίαστους και κανείς από την κυβέρνηση δεν θα αναλάβει την ευθύνη γι’ αυτή την καταστροφή. Παρόλο που στις αρχές Ιουνίου ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στα βασιλικά κτήματα διαβεβαίωνε πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε καταστροφή. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας