Κίτρινα-γιλέκα: Μεγάλες κινητοποιήσεις, πρωτοφανής αστυνομική βία, διαδηλωτής χάνει το χέρι του

1970
μακρόν

Μεγάλες και μαχητικές κινητοποιήσεις των κίτρινων γιλέκων στο Παρίσι και στις άλλες γαλλικές πόλεις για 13η εβδομάδα.

Οι αστυνομικές αρχές εξαπέλυσαν άγρια και πρωτοφανή βία κατά των διαδηλωτών, ενώ έριξαν κύματα από δακρυγόνα προκειμένου να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος περιμετρικά του Σαν Ελιζέ.

Με στόχο την απώθηση του πλήθους, η αστυνομία επιστράτευσε τέσσερα και ειδικά οχήματα, τα οποία έριχναν από αντλίες νερό με μεγάλη πίεση.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ένας άνδρας τραυματίστηκε άσχημα στο πρόσωπο, όταν έσκασε δακρυγόνο σε κοντινή του απόσταση.

Εστία επεισοδίων αποτέλεσε και ο περιβάλλοντας χώρος της Εθνικής Αντιπροσωπείας, αλλά και η ευρύτερη περιοχή του Πύργου του Άιφελ.

Αρκετές επιχειρήσεις, υπό τον φόβο των επεισοδίων, επέλεξαν να μείνουν κλειστές σήμερα και να μην λειτουργήσουν.

Υπενθυμίζεται ότι οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν στα τέλη του 2018, με αφορμή την αύξηση στους φόρους των καυσίμων και γρήγορα προσέλαβαν ευρύτερες διαστάσεις ενάντια σε ευρώ και ΕΕ, ενώ ζητούν και παραίτηση του Μακρόν.

Χειροβομβίδα έσκασε στο χέρι διαδηλωτή

Αμέσως μετά την έκρηξη, φωτογραφίες που ανέβηκαν στα κοινωνικά δίκτυα δείχνουν το χέρι του άντρα που έχει σχεδόν διαλυθεί. ΠΡΟΣΟΧΗ, ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ.

«Χειροβομβίδα» που ερρίφθη δολοφονικά από την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων έσκασε στο χέρι διαδηλωτή στην πορεία των Κίτρινων Γιλέκων κατά το 13ο Σαββατοκύριακο διαμαρτυριών στο Παρίσι.

Η χειροβομβίδα δακρυγόνου GLI-F4 περιέχει μια εκρηκτική ύλη που αποτελείται από 25 g TNT, ενώ έχει να χρησιμοποιηθεί από την αστυνομία από το 2011.

Σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία, ο τραυματίας έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Αμέσως μετά την έκρηξη, φωτογραφίες που ανέβηκαν στα κοινωνικά δίκτυα δείχνουν το χέρι του άντρα που έχει σχεδόν διαλυθεί.

Προσοχή, σκληρές εικόνες!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας