Κίνα: Δεν θα υποκύψουμε σε εκβιασμούς και εκφοβισμούς

914
Κίνα

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας διεμήνυσε πως θα πρέπει να λάβει αντίμετρα, εάν οι ΗΠΑ επιμείνουν να επιβάλουν περισσότερους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα.

Την έντονη αντίδρασή της στους νέους δασμούς που σκοπεύει να επιβάλει ο Αμερικανός πρόεδρος από 1ης Σεπτεμβρίου, εξέφρασε η Κίνα, η οποία προειδοποίησε με αντίποινα και τόνισε πως δεν θέλει εμπορικό πόλεμο, όμως δεν θα φοβηθεί να πολεμήσει.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας διεμήνυσε πως θα πρέπει να λάβει αντίμετρα, εάν οι ΗΠΑ επιμείνουν να επιβάλουν περισσότερους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα.

Η Κίνα δεν θέλει εμπορικό πόλεμο, όμως δεν φοβάται να πολεμήσει σε έναν εμπορικό πόλεμο, τόνισε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Hua Chunying.

Απηύθυνε παράλληλα έκκληση στις ΗΠΑ να «εγκαταλείψουν τις ψευδαισθήσεις» τους, να επωμιστούν μέρος της ευθύνης και να επανέλθουν στον σωστό δρόμο για την επίλυση της εμπορικής διένεξης.

Σχολίασε πως η επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ δεν είναι προς το συμφέρον του κόσμου, της Κίνας ή των ΗΠΑ, ενώ υπογράμμισε πως η στάση της Κίνας αναφορικά με τις εμπορικές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ είναι συνεπής.

Επανέλαβε πως η Κίνα δεν θα υποκύψει ποτέ στον εκβιασμό και τον εκφοβισμό, συμπληρώνοντας πάντως πως η πόρτα για διαπραγματεύσεις «είναι ορθάνοιχτη».

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε σήμερα ότι η «κακή συμπεριφορά» της Κίνας επί «δεκαετίες» προκάλεσε πολλά προσκόμματα στο «ελεύθερο εμπόριο» κι εξώθησε την Ουάσινγκτον να επιβάλει δασμούς και να λάβει άλλα μέτρα.

Επιπλέον δασμοί 10%

Χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει επιπρόσθετο δασμό 10% σε εισαγωγές κινεζικών αγαθών αξίας 300 δισ. δολαρίων από την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο δυνάμεων.

«Οι εμπορικές συνομιλίες συνεχίζονται και κατά τη διάρκεια των συνομιλιών οι ΗΠΑ θα αρχίσουν, από την 1η Σεπτεμβρίου, να επιβάλλουν έναν μικρό επιπρόσθετο δασμό 10% στα εναπομείναντα κινεζικά αγαθά και προϊόντα που έρχονται από την Κίνα στη χώρα μας, αξίας 300 δισ. δολαρίων. Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται τα 250 δισ. δολάρια που επιβαρύνονται ήδη με δασμό 25%» έγραψε στο Twitter ο Τραμπ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας