Κάλεσμα νέων στις διαδηλώσεις για τα 9 χρόνια από τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου. Προπύλαια 6μ.μ

1219
διαδηλώσεις

 
Έχουν περάσει εννέα χρόνια από το βράδυ της 6ης Δεκέμβρη 2008, όταν δολοφονήθηκε εν ψυχρώ ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος από τον ειδικό φρουρό Επ. Κορκονέα.
Τα γεγονότα που ακολούθησαν σηματοδότησαν μία εξέγερση της νεολαίας που, για ένα σχεδόν μήνα, βγήκε στους δρόμους, συγκρούστηκε με τις δυνάμεις καταστολής, έκανε συνελεύσεις και καταλήψεις στα σχολεία και τις σχολές όλης της χώρας. Ο απόηχος του Δεκέμβρη του 2008 είναι ορατός στις λαϊκές κινητοποιήσεις του 2010 – 2012 ενάντια στην επιβολή των μνημονίων και των πολιτικών εξοντωτικής λιτότητας, στις πλατείες των αγανακτισμένων, στις κινητοποιήσεις της φοιτητικής και μαθητικής νεολαίας.
Η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, η πρώτη μαζική και διαρκής κινητοποίηση μετά το ξέσπασμα της διεθνούς καπιταλιστικής κρίσης, παραμένει σήμερα ζωντανή και επίκαιρη. Η νεολαία του Δεκέμβρη εξέφρασε την οργή της για τη δολοφονία του Αλέξη, για την διογκούμενη κρατική καταστολή, αλλά και για το μέλλον χωρίς προοπτική που της επιφύλασσαν οι κυρίαρχες πολιτικές. Έτσι και σήμερα, η νεολαία, μαζί με όλα τα στρώματα της κοινωνίας που πλήττονται από την κρίση και τις μνημονιακές πολιτικές, βρίσκεται μπροστά στο φάσμα της κρατικής καταστολής, που απαντά με βία απέναντι σε κάθε αγώνα εργαζομένων και φοιτητών, που βάζει τα ΜΑΤ μέσα στις αίθουσες των ειρηνοδικείων να φρουρούν τους πλειστηριασμούς των λαϊκών κατοικιών, που συλλαμβάνει Τούρκους και Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες κατηγορώντας τους ως τρομοκράτες χωρίς καμία τεκμηρίωση, καταπατώντας κάθε έννοια δημοκρατικού και νόμιμου δικαιώματος. Αλλά και μπροστά στο φάσμα των παλιών και νέων μνημονιακών μέτρων που επιβάλλουν σκληρή λιτότητα, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, κατάργηση έως και του δικαιώματος των εργαζομένων να απεργούν.
Οι νέοι και οι νέες βρισκόμαστε σήμερα στο μάτι του κυκλώνα, αντιμέτωποι/ες με την πολιτική κυβερνήσεων και τρόικα. Θέλουν να γίνουμε μία χαμένη γενιά, που, είτε θα δεχτεί το μέλλον της ανεργίας ή της επισφαλούς εργασίας, είτε θα συνεχίσει να σπρώχνεται στη μετανάστευση. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Πιάνοντας το νήμα του Δεκέμβρη του 2008 και των αγώνων που ακολούθησαν, θα αγωνιστούμε ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές, για ένα μέλλον χωρίς λιτότητα, χρέος, μνημόνια, ευρώ, ΕΕ.
Όλοι/ες στις συγκεντρώσεις την Τετάρτη 6 Δεκέμβρη, στις 12 και στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια.

Νέοι/ες της ΛΑ.Ε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας