Ο Ιταλός ΥΠΕΞ(Λ.Ν.Μάιο) εγείρει επιφυλάξεις για την βιωσιμότητα του EastMed

1048
eastmed

Το έργο του αγωγού EastMed δεν αποτελεί ένα εφικτό σχέδιο από πλευράς κόστους και κατασκευής, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu,  τινάζοντας στον αέρα την κατασκευή του EastMed, τον οποίο με τόσες τυμπανοκρουσίες εξήγγειλαν Ισραήλ, Κύπρος και Ελλάδα.

«Είναι προφανές ότι το έργο του EastMed, που προτείνεται από την Ελλάδα, δεν θα είναι μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα βιώσιμη επιλογή σε σύγκριση με άλλα έργα, όταν ληφθούν υπόψη το κόστος και η κατασκευαστική διαδικασία», δήλωσε ο Λουίτζι Ντι Μάιο.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο της Κύπρου το πρακτορείο Anadolu φέρεται να διαφοροποίησε τις δηλώσεις του Ιταλού ΥΠΕΞ γράφοντας πως τους δήλωσε αινιγματικά και διφορούμενα ότι το έργο μπορεί να είναι εφικτό μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, αφότου αξιολογηθεί το κόστος και η διαδικασία κατασκευής.

Οι νέες ελάχιστα διαφοροποιημένες δηλώσεις του Λουίτζι Ντι Μάιο ολίγον αλλάζουν τη βασική σκέψη του Ιταλού υπουργού Εξωτερικών, που φαίνεται να αμφισβητεί τη βιωσιμότητα και την δυνατότητα κατασκευής του EastMed.

Είναι πολύ πιθανό, πλέον, το ήδη αμφισβητούμενο έργο του EastMed, να αποδειχθεί γρήγορα ότι είναι πομφόλυγα και να οδηγηθεί σε ναυάγιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας