Ιταλική Βουλή: Κυνηγητό και χάος με πολιτικούς κατά των πιστοποιητικών εμβολιασμού

646
Κυνηγητό και χάος με πολιτικούς κατά των πιστοποιητικών

Βουλευτές που είναι ενάντιοι στο πιστοποιητικό εμβολιασμού “εισέβαλαν” στο ιταλικό κοινοβούλιο με πλακάτ διαμαρτυρίας ενώ ακολούθησαν πρωτοφανείς σκηνές με κυνηγητά πολιτικών εντός της αίθουσας.

Πρωτοφανείς σκηνές εκτυλίχθηκαν στο ιταλικό κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια ψηφοφορίας για την εφαρμογή νέων μέτρων καταπολέμησης της πανδημίας του κορονοϊού.

Μία ομάδα βουλευτών από το κόμμα της ιταλική αντιπολίτευσης «Brothers of Italy» )«Αδέλφια της Ιταλίας») προχώρησαν σε διαμαρτυρία κατά της υιοθέτησης της χρήσης πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά του κορονοϊού σε πτυχές της καθημερινής ζωής, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του κοινοβουλίου.

Η συνεδρίαση αναβλήθηκε, όπως αναφέρει η εφημερίδα Corriere della Sera.

Στους βουλευτές, που κρατούσαν πλακάτ με το σύνθημα «Όχι στο πράσινο πιστοποιητικό» («No green pass»), ζητήθηκε να επανέλθουν στην τάξη. Την ώρα που εκτυλισσόταν η επεισοδιακή διαμαρτυρία, διεξαγόταν ψηφοφορία για να εγκριθούν νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, στην αίθουσα είχαμε μέχρι και…κυνηγητό βουλευτών!

Τα νέα μέτρα από 6 Αυγούστου

Ξεκινώντας από τις 6 Αυγούστου, ένα έγγραφο που πιστοποιεί τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, ή προηγούμενη νόσηση ή ακόμα αρνητικό τεστ κορονοϊού, θα πρέπει να επιδεικνύεται για την επίσκεψη σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, μουσεία, θέατρα, γυμναστήρια, πισίνες αλλά και σε κλειστούς χώρους εστιατορίων.

Επιπλέον, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που αφήνουν κόσμο χωρίς «πράσινα πιστοποιητικά» όπως επίσης και οι πελάτες, θα έρχονται αντιμέτωποι με πρόστιμα από 400 ευρώ μέχρι 1000 ευρώ.

Στο μέλλον, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να χρησιμοποιείται το πιστοποιητικό και για τις μετακινήσεις αλλά ακόμα δεν έχει ληφθεί η τελική απόφαση πάνω σε αυτό το ζήτημα καθώς έχει αναβληθεί.

Το ερώτημα για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους εκπαιδευτικούς, επίσης έχει αναβληθεί.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας