Ιταλικά ΜΜΕ: Ο Ερντογάν είναι ο νικητής της G20

818
Ο Ερντογάν είναι ο νικητής της G20

“Αυτή η Σύνοδος Κορυφής των G20 ήταν μια επιτυχία για τον Ερντογάν. Είναι ο πραγματικός νικητής” αναφέρουν αρκετές ιταλικές ιστοσελίδες

Ο ιταλικός Τύπος έγραψε ότι νικητής της Συνόδου των Ηγετών της G20 είναι ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν. «Όλοι οι ηγέτες ήθελαν να τον δουν», αναφέρουν συγκεκριμένα.

Ο ιταλικός Τύπος αξιολόγησε τη Σύνοδο Κορυφής των Ηγετών της G20 που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη στις 30-31 Οκτωβρίου. Η Corriere della Sera, μια από τις εφημερίδες υψηλής κυκλοφορίας της χώρας, χαρακτήρισε τον Πρόεδρο Ερντογάν ως “το πιο περιζήτητο όνομα όλων των συναντήσεων”. Σημειώνοντας ότι πολλοί ηγέτες ήθελαν να δουν τον Ερντογάν κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής, η εφημερίδα είπε, “Έγινε ο άλλος επικεφαλής της G20 μαζί με τον οικοδεσπότη. Ο Τούρκος Πρόεδρος είναι ο αναπόφευκτος συνομιλητής”.

Στις ειδήσεις της εφημερίδας La Verita, έγραψαν πως “Εάν υπάρχει ένας “νικητής” της G20, είναι πιθανότατα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Είναι υπερβολική εκτίμηση; Μάλλον όχι. Στη σύνοδο κορυφής στη Ρώμη, ο Τούρκος Πρόεδρος εκμεταλλεύτηκε αρκετούς παράγοντες: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, χάρη στην πολιτική του αδυναμία τόσο διεθνώς όσο και στη χώρα του και τον σινο-ρωσικό άξονα που δεν συμμετείχε σε αυτή τη σύνοδο κορυφής, ο Ερντογάν είχε περιθώρια ελιγμών και ο τρίτος ήταν ότι υποστήριξε ότι έπαιζε κεντρικό ρόλο σε ορισμένα κρίσιμα σημεία.

Στις ειδήσεις για τη σύνοδο κορυφής στην εφημερίδα Il Messaggero, αναφέρθηκε ότι οι σχέσεις Τουρκίας-Ιταλίας, που ήταν τεταμένες με τις δηλώσεις του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι, αμβλύνθηκαν με τη διμερή συνάντηση Ντράγκι-Ερντογάν. Στην εφημερίδα, επισημαίνοντας ότι αυτή η κρίση ανήκει στο παρελθόν, ανέφεραν πως «Ήταν απαραίτητο να διορθωθεί και έγινε».

“Αυτή η Σύνοδος Κορυφής των G20 ήταν μια επιτυχία για τον Ερντογάν. Είναι πραγματικός νικητής” έγραψε η ιστοσελίδα “Affariitaliani“. Στις ειδήσεις αναφέρθηκε ότι ο οικοδεσπότης Ντράγκι πέτυχε κάποια αποτελέσματα κατά τη διάρκεια της συνόδου, αλλά δεν μπορούσε να συμπεριλάβει τη Ρωσία και την Κίνα και ότι αυτή η σύνοδος κορυφής ήταν «κακή» για τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας