Ισραήλ-Πρότυπο εμβολιασμών: Ιανουάριος-2022 περισσότερα κρούσματα από 2021!-Αύξηση 73,8%θανάτων σε μια βδομάδα

18492
Ισραήλ-Πρότυπο εμβολιασμών

Τον Ιανουάριο περισσότεροι από 1.160.000 πολίτες βρέθηκαν θετικοί. Το 54,8% του πληθυσμού έχει κάνει και 3η δόση

Πέμπτη 27 Ιανουαριου 2022. Αυτό που συμβαίνει στη χώρα που εμβολιάστηκε πρώτη στο κόσμο και πάνω από 54% των πολιτών τη έχουν κάνει και την 3η δόση είναι εφιαλτικό, κόντρα σε όλα όσα μας υπόσχονται οι αρμόδιοι φορείς ανά το κόσμο. Αυτό που θα διαβάσετε στη συνέχεια είναι στην πραγματικότητα ένας συναγερμός για τον κάθε πολίτη από τους σχεδόν 8 δις που κατοικούν τον πλανήτη.

Βy Blade Runner

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που ανέβασε στις 17:16 pm η συντακτική ομάδα των The Times Of Iseael περισσότερα κρούσματα COVID επιβεβαιώθηκαν στο Ισραήλ τον Ιανουάριο από ό,τι ολόκληρο το 2021, δείχνουν τα στοιχεία!

960.500 άτομα βρέθηκαν θετικά το 2021, σε σύγκριση με 1.160.000 αυτόν τον μήνα μέχρι στιγμής.

Ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει την άμεση προσθήκη 45 ακόμη νοσοκομειακών κλινών στους θαλάμους εντατικής θεραπείας

Υπήρχαν περισσότερα κρούσματα COVID-19 που εντοπίστηκαν στο Ισραήλ τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους από ό,τι ολόκληρο το 2021, σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη.

Το Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών και Γνώσης για τον Κορωνοϊό (The Coronavirus National Information and Knowledge Center) ανέφερε ότι περίπου 960.500 κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν το 2021, ενώ μόνο τον Ιανουάριο, έως χθες  Τετάρτη, περισσότεροι από 1.160.000 βρέθηκαν θετικοί.

Η μαζική αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται στην ταχέως διαδεδομένη παραλλαγή Omicron. Την Τετάρτη, καταγράφηκαν 67.723 νέα κρούσματα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη. Με περισσότερες από 307.000 δοκιμές PCR και αντιγόνου που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη, το ποσοστό θετικότητας διαμορφώθηκε στο 24,58%.

Από το απόγευμα της Πέμπτης, 480.501 Ισραηλινοί μολύνθηκαν ενεργά, με 2.483 νοσηλευόμενους, 931 από αυτούς σε σοβαρή κατάσταση και 212 από αυτούς σε αναπνευστήρες. Πριν από μια εβδομάδα, τα σοβαρά κρούσματα ήταν 587 και πριν από δύο εβδομάδες ο αριθμός ήταν μόλις 283.

Την περασμένη εβδομάδα, περισσότεροι από 520.000 Ισραηλινοί βρέθηκαν θετικοί στον COVID, με τους ειδικούς να πιστεύουν ότι ο πραγματικός αριθμός θα μπορούσε να είναι αρκετές φορές υψηλότερος.

Επίσης, την περασμένη εβδομάδα, 146 Ισραηλινοί με COVID-19 πέθαναν – αύξηση 73,8% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα – ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων από την έναρξη της πανδημίας σε 8.541.

Πριν από ένα μήνα, ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός θανάτων ήταν λιγότεροι από 10.

Ως απάντηση στην αύξηση των νοσηλειών που σχετίζονται με τον COVID, ο Πρωθυπουργός Naftali Bennett, ο υπουργός Υγείας Nitzan Horowitz και ο υπουργός Οικονομικών Avigdor Liberman ανακοίνωσαν την Πέμπτη σχέδιο για άμεση εγκατάσταση 45 ακόμη νοσοκομειακών κλινών σε θαλάμους εντατικής θεραπείας σε ιατρικά κέντρα σε όλη τη χώρα.

«Το σύστημα υγείας εργάζεται όλο το εικοσιτετράωρο, μέρα και νύχτα, για να προστατεύσει τη δημόσια υγεία. Τώρα ενισχύουμε περαιτέρω τους θαλάμους εντατικής θεραπείας. Βρισκόμαστε στο ύψος του κύματος και σύντομα θα δούμε το φως στην άκρη του τούνελ. Θα ξεπεράσουμε αυτό το κύμα μαζί», είπε ο Bennett σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του.

Από το απόγευμα της Πέμπτης, η πληρότητα των νοσοκομείων σε εθνικό επίπεδο ήταν 82,1% και περισσότεροι από 9.800 ιατρικοί υπάλληλοι ήταν εκτός εργασίας λόγω του COVID, συμπεριλαμβανομένων 1.282 γιατρών και 2.793 νοσηλευτών.

Από την Πέμπτη, οι μαθητές εξαιρούνται από την ανάγκη να μπουν σε καραντίνα εάν έρθουν σε επαφή με φορέα του κορωνοϊού, παρά τις ανησυχίες των υγειονομικών υπαλλήλων ότι το πρόγραμμα θα μπορούσε να καταλήξει να βάλει περισσότερα παιδιά στο νοσοκομείο με επιπλοκές COVID.

Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας είχαν αρχικά υποστηρίξει την κίνηση για τον τερματισμό της προληπτικής απομόνωσης για τα παιδιά που έρχονται σε επαφή με επιβεβαιωμένους φορείς όταν ανακοινώθηκε το σχέδιο την περασμένη εβδομάδα, αλλά πολλοί αντέστρεψαν την πορεία τους εν μέσω αναφορών αυξημένων παιδιατρικών νοσηλειών και περιπτώσεων PIMS, μια σπάνια αλλά επικίνδυνη κατάσταση που επηρεάζει τα παιδιά αφού αναρρώσουν από τον ιό!

Ο Nachman Ash, γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας, δήλωσε την Πέμπτη ότι οι ειδικοί στον τομέα της υγείας υφίστανται συνεχείς προσωπικές επιθέσεις, ειδικά αφού η κυβέρνηση προχώρησε στο σχέδιο παρά τις ανησυχίες τους.

«Είναι λυπηρό που συνεχίζονται οι αβάσιμες κατηγορίες. Η λήψη των αποφάσεών μας είναι καθαρά επαγγελματική. Εάν υπάρχει διαφωνία από την πλευρά του ενός ή του άλλου κόμματος, η πόρτα μας είναι ανοιχτή για να ακούσουμε οποιαδήποτε διαφορετική γνώμη», είπε ο Ash σε μια ενημέρωση, κατηγορώντας όσους χρησιμοποιούν ανώνυμες ενημερώσεις τύπου για να επιτεθούν σε ειδικούς στον τομέα της υγείας. «Πρέπει να σταματήσει», είπε.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, όλοι οι εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι μαθητές θα πρέπει να κάνουν δύο οικιακές εξετάσεις αντιγόνου την εβδομάδα, την Κυριακή και την Τετάρτη, και να αναφέρουν αρνητικά αποτελέσματα σε μια πύλη του Υπουργείου Παιδείας.

Τα παιδιά που βγαίνουν θετικά στον COVID-19 στο σπίτι θα πρέπει να κάνουν επίσημο τεστ αντιγόνου σε κρατική εγκατάσταση και να απομονωθούν για πέντε ημέρες εάν και αυτό το τεστ δείξει θετικό αποτέλεσμα.

Ορισμένοι αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει ότι τα απαραίτητα κιτ δοκιμών δεν είχαν παραδοθεί ακόμη σε όλους τους μαθητές, όπως είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση, με το υπουργείο Παιδείας να λέει ότι υπήρχε πανεθνική έλλειψη τεστ.

Κι εάν αυτά συμβαίνουν στο πολυεμβολιασμένο Ισραήλ, την ίδια στιγμή οι αποκαλύψεις για την απόπειρα συγκάλυψης της εργαστηριακής προέλευσης του ιού από τους Fauci και Collins συγκλονίζει τη κοινή γνώμη στις ΗΠΑ.

Όπως έχουμε γράψει κατ΄επανάληψη είτε πρόκειται για ατύχημα διαρροής (μπορεί στο μεταξύ να έχουν συμβεί και άλλα ατυχήματα διαρροής στη προσπάθεια τόσων εταιρειών να παράξουν εμβόλια) είτε πρόκειται για εγκληματική ενέργεια και συνειδητή απελευθέρωση του ιού από ασυνείδητους εάν δεν υπάρξει απάντηση σ΄αυτό η ανθρωπότητα θα μπορούσε να οδηγηθεί σε πολύ δυστοπικούς προορισμούς.

Καθώς οι δόσεις των αναποτελεσματικών εμβολίων δεν έχουν τέλος, είμαστε όλοι εν δυνάμει ανεμβολίαστοι και οφείλουμε στον εαυτό μας και στις οικογένειές μας μία απάντηση για την ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ του ιού. Πιθανόν εδώ να βρίσκεται και η ίαση, η αντιμετώπιση της πανδημίας. Εκτός και εάν κάποιοι δεν θέλουν να τελειώσει ποτέ ο τρόμος και οι ανθρώπινες απώλειες.

Δείτε εδώ τα ποσοστά εμβολιασμού του Ισραήλ>

SHARE 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας