Ισραήλ: Οι εμβολιασμένοι άνω του εξαμήνου θα χάνουν το πράσινο πιστοποιητικό

877
εξαμήνου θα χάνουν το πράσινο πιστοποιητικό

Οι Ισραηλινοί αναφέρουν ότι για να είναι επιλέξιμος ένας άνθρωπος να λάβει το πράσινο πιστοποιητικό που έχει αποκτήσει φυσική ανοσία πάνω από 6 μήνες θα πρέπει να εμβολιαστεί.

Όσοι έχουν εμβολιαστεί πάνω από 6 μήνες ή έχουν αποκτήσει φυσική ανοσία πάνω από 6 μήνες από τις 3 Οκτωβρίου 2021 θα χάνουν το Green Pass το πράσινο πιστοποιητικό.
Για να καταστούν επιλέξιμοι θα πρέπει να εμβολιαστούν εκ νέου.
Πρακτικά εάν ένας πολίτης έχει εμβολιαστεί τον Μάρτιο του 2021 πλήρως με δύο εμβόλια της Pfizer πρακτικά από τις 3 Οκτωβρίου 2021 θα χάνει το μόνιμο πράσινο πιστοποιητικό που διαθέτει τώρα.
Το ίδιο ισχύει και για όποιον έχει αποκτήσει φυσική ανοσία και έχουν παρέλθει οι 6 μήνες.
Μάλιστα οι Ισραηλινοί αναφέρουν ότι για να είναι επιλέξιμος ένας άνθρωπος να λάβει το πράσινο πιστοποιητικό που έχει αποκτήσει φυσική ανοσία πάνω από 6 μήνες θα πρέπει να εμβολιαστεί.

Μείωση κρουσμάτων

Το Ισραήλ κατέγραψε 2.616 νέα κρούσματα το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021, σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας, με το 3,96% των σχεδόν 70.000 ατόμων που εξετάστηκαν να εντοπίζονται θετικά.
Τα κρούσματα σημείωσαν χαμηλό ενός μήνα, παρόλο που από τις αρχές των εβραϊκών εορτών στις 6 Σεπτεμβρίου, οι τάσεις επηρεάστηκαν σημαντικά.
Ως αποτέλεσμα, ο αριθμός των καθημερινών κρουσμάτων ποικίλλει σημαντικά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, με τον αριθμό των tests που πραγματοποιήθηκαν να κυμαίνεται μεταξύ 55.000 και 185.000.
Το αποτέλεσμα ήταν από 3.000 έως πάνω από 10.000 θετικοί σε covid 19 σε ημερήσια βάση.

Ο ρυθμός αναπαραγωγής ή R, έχει επίσης καθοδική τάση.
Το ποσοστό αντιπροσωπεύει πόσους ανθρώπους μπορεί να μολύνει κάθε φορέας ιού κατά μέσο όρο και αντικατοπτρίζει την κατάσταση περίπου πριν 10 ημέρες.
Όταν το R βρίσκεται πάνω από 1, η ασθένεια θεωρείται ότι εξαπλώνεται επειδή κάθε κρούσμα μολύνει περισσότερους.
Όταν είναι κάτω από 1, είναι ένα σημάδι ότι ο αριθμός των κρουσμάτων μειώνεται.
Στις 26 Σεπτεμβρίου 2021 ο δείκτης R διαμορφώθηκε στο 0,81.
Τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο, οι υγειονομικοί έχουν προειδοποιήσει ότι η επιδημία δεν μειώνεται και απαιτούνται περισσότεροι περιορισμοί, ιδίως ο περιορισμός των μεγάλων συγκεντρώσεων.
Ενώ ο αριθμός των ασθενών σε σοβαρή κατάσταση ήταν σχετικά σταθερός, κυμαίνεται μεταξύ 650 και 740 τον περασμένο μήνα – 711 οι ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση στις 26 Σεπτεμβρίου 2021 – ο αριθμός των ασθενών που χρειάζονται διασωλήνωση αυξάνεται ανέρχονται σε 215, από 221 στις 25 Σεπτεμβρίου το υψηλότερο από τον Μάρτιο του 2021.

Τι αλλάζει με το Green Pass

Μέχρι την επόμενη Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021, όποιος έχει εμβολιαστεί με δύο δόσεις ή ανάρρωσε και έχουν ήδη περάσει 6 μήνες δεν είναι επιλέξιμος για μόνιμη Green Pass.
Από εκείνη τη στιγμή, μόνο τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί δύο φορές τους προηγούμενους έξι μήνες ή έχουν λάβει ενισχυτικό θα λάβουν το μόνιμο Green Pass, το οποίο εγγυάται την πρόσβαση σε πολλούς χώρους και δραστηριότητες καθώς και σε πολλούς χώρους εργασίας.
Επιπλέον, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Υγείας Καθηγητής Nachman Ash διευκρίνισε ότι επίσης όσοι έχουν αναρρώσει θα είναι επιλέξιμοι για την πράσινη κάρτα μόνο για τους πρώτους έξι μήνες και στη συνέχεια θα πρέπει να εμβολιστούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας