Ισραήλ: «Βουτιά» στο 64% για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer

553
αποτελεσματικότητα Pfizer

Ανατροπή λόγω παράλλαξης Δέλτα.

Υποχωρεί ο δείκτης αποτελεσματικότητας του εμβολίου της Pfizer στο Ισραήλ – Παραμένει ισχυρή η προστασία έναντι νοσηλείας και σοβαρής νόσησης.

Ραγδαία πτώση του ποσοστού αποτελεσματικότητας του εμβολίου των Pfizer -BioNTech στην πρόληψη κρουσμάτων κορωνοϊού, λόγω της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα και της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων καταγράφει το Ισράηλ, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Ynet, ο ο οποίος επικαλείται δεδομένα του υπουργείου Υγείας.
Την ίδια ώρα ωστόσο, παραμένει ισχυρή η προστασία από σοβαρές περιπτώσεις νόσησης και νοσηλείες.
Προς το παρόν, το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ, δεν έχει σχολιάσει τα στοιχεία.

Μειωμένη αποτελεσματικότητα έναντι της παράλλαξης Δέλτα

Τα στοιχεία δείχνουν ότι μεταξύ 2 Μαΐου και 5 Ιουνίου, το εμβόλιο είχε ποσοστό αποτελεσματικότητας 94,3%.
Από τις 6 Ιουνίου, πέντε ημέρες αφότου η κυβέρνηση ήρε τους περιορισμούς, μέχρι τις αρχές Ιουλίου, το ποσοστό υποχώρησε στο 64%.
Παρόμοια μείωση σημειώθηκε στην προστασία έναντι των συμπτωμάτων του κορωνοϊού, ανέφερε η έκθεση.
Ταυτόχρονα, η προστασία έναντι νοσηλείας και σοβαρής νόσησης παρέμεινε ισχυρή.
Από τις 2 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου, το ποσοστό αποτελεσματικότητας στην πρόληψη της νοσηλείας ήταν 98,2%, σε σύγκριση με το 93% από τις 6 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου.
Παρόμοια μείωση του ποσοστού καταγράφηκε και για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου στην πρόληψη σοβαρής νόσησης, μεταξύ των ατόμων που είχαν εμβολιαστεί.
Σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου, πολλά από τα νέα κρούσματα αφορούν άτομα που έχουν εμβολιαστεί, ενώ ο αριθμός των σοβαρών περιστατικών αυξάνεται με πολύ πιο αργούς ρυθμούς.
Την περασμένη Παρασκευή, το 55% των ατόμων που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, είχαν εμβολιαστεί, ανέφερε ο ιστότοπος.

Προς επαναφορά της χρήσης μάσκας

Η κυβέρνηση σκέφτεται να επαναφέρει κάποιους πρόσθετους περιορισμούς που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, όπως η χρήση μάσκας.
Αξιωματούχοι συζητούν επίσης εάν θα συστήσουν τρίτη δόση εμβολίου.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Albert Bourla, δήλωσε ότι «πιθανότατα» θα χρειαστεί μια τρίτη δόση εμβολίου Covid-19 εντός 12 μηνών από την πλήρη εμβολιασμό.
Σημειώνεται ότι περίπου το 57% του γενικού πληθυσμού στο Ισράηλ είναι πλήρως εμβολιασμένο, συμπεριλαμβανομένου του 88% του πληθυσμού άνω των 50 ετών, που αποτελεί και την πλέον ευπαθή ηλικιακή ομάδα.

Οι προειδοποιήσεις για νέο κύμα

Όπως έχει μεταδώσει το bankingnews.gr, το Ιατρικό Κέντρο του Hadassah University προειδοποιεί ότι τα κρούσματα Covid – 19 θα μπορούσαν να ανέλθουν σε 1.000 ημερησίως σε δύο εβδομάδες προς τις 20 Ιουλίου 2021.
Το αρμόδιο όργανο για τον κορωνοιό θα συγκληθεί άμεσα για να αξιολογήσει την παράλλαξη Delta στο Ισραήλ, καθώς μια ερευνητική ομάδα προειδοποίησε ότι η χώρα θα μπορούσε να δει 1.000 κρούσματα την ημέρα τις επόμενες δύο εβδομάδες – σε σύγκριση με τα 300 κρούσματα ημερησίως.
Ένας άλλος Ισραηλινός ερευνητής είπε ότι το εμβόλιο Pfizer, παραμένει αποτελεσματικό έναντι της παραλλαγής Delta.
«Ένα πραγματικό κύμα μόλυνσης εξαπλώνεται στο Ισραήλ», αναφέρει η ομάδα ερευνητών από το εβραϊκό πανεπιστήμιο στη μελέτη που στάλθηκε στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας.
«Για να αντιμετωπιστεί το κύμα μόλυνσης θα απαιτήσει τη λήψη σημαντικών μέτρων, τα οποία αργότερα θα είναι πιο σκληρά»
Σύμφωνα με τις προβλέψεις τους, δεδομένου ότι το ποσοστό αναπαραγωγής ή το «R» – πόσα άτομα θα μολυνθούν εκ νέου από ένα μολυσμένο άτομο – έχει φτάσει το 1,5, ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων είναι πιθανό να αυξάνεται κάθε εβδομάδα.
Εάν δεν υπάρχει αλλαγή στρατηγικής με επαναφορά περιοριστικών μέτρων θα είναι δύσκολο να αποφευχθεί η αύξηση 1.000 ημερήσιων λοιμώξεων ημερησίως εντός των επόμενων δύο εβδομάδων.

Πηγή: bankingnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας