Ιράν: Στη διπλωματία απαντάμε με διπλωματία, στον πόλεμο με άμυνα

875
διπλωματία
Απαντάμε «στη διπλωματία με διπλωματία, στον σεβασμό με σεβασμό, στον πόλεμο με ισχυρή άμυνα», διαμηνύεται από το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν, στον απόηχο των τελευταίων εξελίξεων γύρω από την ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ – Ιράν.

 

Το Ιράν απαντά στη διπλωματία με διπλωματία και ανταποκρίνεται στον πόλεμο με «ισχυρή άμυνα“, επεσήμανε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Σεγιέντ Αμπάς Μουσάβι, εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης στις σχέσεις ανάμεσα στην Τεχεράνη και στην Ουάσινγκτον.

«Οι άνθρωποι του Ιράν απαντούν στη διπλωματία με διπλωματία, στον σεβασμό με σεβασμό, στον πόλεμο με ισχυρή άμυνα», ανέφερε ο ίδιος, σε μήνυμα που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter.

Οι Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) δήλωσαν, χθες, το Ιράν κατέρριψε ένα αμερικανικό drone. Εν συνεχεία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σημείωσε σήμερα ότι σταμάτησε σχεδιαζόμενη επίθεση στο Ιράν, όταν διαπίστωσε ότι 150 άτομα θα σκοτωθούν από την επίθεση αυτή.

Η ένταση στις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν ξεκίνησε πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και κλιμακώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, μετά από τις πληροφορίες για επιθέσεις σε δύο τάνκερ, τα οποία έπλεαν στον Κόλπο του Ομάν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας