Ινδία – Πακιστάν: Κλιμακώνεται η ένταση με κατάρριψη δύο ινδικών μαχητικών

1183
πακιστάν

Δύο ινδικά μαχητικά υποστηρίζει ότι κατέρριψε το Πακιστάν, στον εναέριο χώρο του στο Κασμίρ, μία ημέρα αφότου είχε ανακοινωθεί από την Ινδία ότι κατάφερε αεροπορικά πλήγματα σε “στρατόπεδα τρομοκρατών” στη γειτονική χώρα.

Σε μία κίνηση που εκτιμάται ότι θα κλιμακώσει την ένταση στις ήδη τεταμένες σχέσεις των δύο κρατών, το Πακιστάν ανακοίνωσε επίσης ότι συνέλαβε τον έναν πιλότο από τα δύο μαχητικά που κατέρριψε.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του στρατού, το ένα αεροπλάνο έπεσε σε πακιστανικό έδαφος ενώ το άλλο σε ινδικό.

Οι σχέσεις των χωρών δοκιμάζονται έπειτα και από την επίθεση βομβιστή-καμικάζι στο Κασμίρ, στις 14 Φεβρουαρίου, κατά την οποία σκοτώθηκαν περισσότερα από 40 στελέχη των ινδικών σωμάτων ασφαλείας.

Οι ινδικές επιδρομές είχαν στόχο το στρατόπεδο εκπαίδευσης της ισλαμιστικής οργάνωσης η οποία ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης.

Το Πακιστάν επιχείρησε να υποβαθμίσει τις επιθέσεις, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξαν θύματα και τονίζοντας το έθνος “δεν πρέπει να ανησυχεί” γι’ αυτή την ινδική ενέργεια, διότι οι ένοπλες δυνάμεις είναι “πλήρως έτοιμες να αντιδράσουν σε οποιαδήποτε κακόβουλη ενέργεια”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας