Ινδία: Επενδύσεις 1,39 τρισ. δολαρίων για τις υποδομές για τόνωση οικονομίας

990

Ένα σχέδιο δημοσίων επενδύσεων για τις υποδομές ύψους 1,39 τρισεκατομμυρίων δολαρίων (100 τρισ. ρουπιών) θα παρουσιάσει εντός του μήνα η Ινδία, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Οικονομικών της χώρας Nirmala Sitharaman.

Πρόκειται για σχέδιο πενταετούς διάρκειας που έχει σαν στόχο να δώσει ώθηση στην  ινδική οικονομία  η οποία επιβραδύνθηκε στο 4,5% το τρίμηνο Ιούλιο-Σεπτέμβριο 2019, που είναι ο ασθενέστερος ρυθμός από το 2013.

Τα στοιχεία αυτά εντείνουν την πίεση στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Narendra Modi για την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, σημειώνει το Reuters.

Για τις επενδύσεις στις υποδομές θα συσταθεί ειδικό ταμείο και μία ομάδα κυβερνητικών αξιωματούχων εξετάζει σε ποια έργα θα κατευθυνθούν τα κονδύλια αυτά, είπε η Sitharaman σε μια επιχειρηματική σύνοδο κορυφής στη Βομβάη. Μάλιστα έκανε γνωστό, πως πριν από τις 15 Δεκεμβρίου θα ανακοινωθούν τουλάχιστον 10 έργα.

Ο Modi ανήλθε στην εξουσία το 2014 με την υπόσχεση να βελτιώσει την οικονομία της Ινδίας και να ενισχύσει τις επενδύσεις αλλά δεν κατάφερε να επιτύχει αυτούς τους στόχους λόγω έλλειψης διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Ο Modi επανεξελέγη τον Μάιο και έχει λάβει διάφορα μέτρα από το 2014 για να τονώσει την ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του εταιρικού φόρου και της επιτάχυνσης των ιδιωτικοποιήσεων.

Ωστόσο, πολλοί οικονομικοί δείκτες καταδεικνύουν ότι η εγχώρια κατανάλωση είναι ισχνή και πολλοί οικονομολόγοι αναμένουν πως η τρέχουσα επιβράδυνση θα μπορούσε να συνεχιστεί για άλλα δύο χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας