EuroWorking Group: Υποταγή της κυβέρνησης. Πράσινο φως για τη δόση

873
group

Ικανοποιημένο από την υποταγή της ελληνικής κυβέρνησης στις αξιώσεις των “θεσμών”, με κυριότερη την κατάργηση της όποιας προστασίας της πρώτης κατοικίας, το χθεσινό EuroWorking Group άναψε το «πράσινο φως» για τη εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Πλέον, την Παρασκευή στο Βουκουρέστι το Eurogroup θα αποφασίσει για να εκταμιευθεί το περίπου 1 δισ. ευρώ από τα κέρδη ελληνικών ομολόγων.

Από την Πάτρα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε πως «πριν από λίγο τελείωσε το EWG, το οποίο πήγε πολύ καλά». Πρόσθεσε ότι «είμαστε πολύ αισιόδοξοι για την εκταμίευση τη Δευτέρα».

Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι δεν θα δοθεί επίδομα Πάσχα, όπως άλλωστε είχε πει και ο Αλέξης Τσίπρας σε πρόσφατη συνάντηση με συνταξιούχους στο Μέγαρο Μαξίμου. Συγκεκριμένα, για τα 650 εκατ. ευρώ που περίσσεψαν για πληρωμές αναδρομικών το 2018, ανέφερε πως «αυτά είναι στην άκρη, αλλά δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε μέχρι το τέλος, για να είμαστε σίγουροι ότι είμαστε εντός των στόχων».

Για το θέμα των 120 δόσεων, είπε ότι θα αφορούν αυτούς «που πραγματικά έχουν πρόβλημα και να μη βοηθήσουμε όσους είναι κακοπληρωτές, που έχουν λεφτά και δεν θέλουν να πληρώσουν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας