Ιθάκη: “Δώρο Τσίπρα” ο εγκληματικός αποχαρακτηρισμός των δυσπρόσιτων σχολείων

1092
ιθάκη

Σχεδόν πριν προλάβει να φύγει από την Ιθάκη ο Αλέξης Τσίπρας, το υπουργείο Παιδείας δημοσιοποίησε απόφασή του με την οποία τα σχολεία Κεφαλονιάς και Ιθάκης αποχαρακτηρίζονται από δυσπρόσιτα. Ίσως ως “δώρο” του πρωθυπουργού στο νησί. 

Όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Τμήμα Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση ο νομός εντάσσεται στο χειρότερο σενάριο, δηλαδή αποχαρακτηρίζεται πλήρως και δεν περιλαμβάνει κανένα δυσπρόσιτο σχολείο ούτε στην πρωτοβάθμια ούτε και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Στα σχολεία πλήττεται, έτσι, η οργανικότητα, η στελέχωσή τους, δυσκολεύει περαιτέρω η δυνατότητα συγκρότησης ολιγομελών τμημάτων (αφού είναι πιο ευνοϊκές οι προϋποθέσεις στα δυσπρόσιτα), ανοίγει δρόμος για νέες καταργήσεις – συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων.

Πρόκειται αναμφίβολα για μια απόφαση εγκληματική, που δεν αφορά μόνο στην Κεφαλονιά και Ιθάκη, καθώς αποχαρακτηρισμοί γίνονται σε όλη την ελληνική ύπαιθρο, οδηγώντας στην περαιτέρω υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και τελικά στη διάλυσή της.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας