Ιεράπετρα: Νέο “εργατικό ατύχημα” με θύμα εργάτη καθαριότητας

1269
ιεράπετρα

Ένα νέο “εργατικό ατύχημα”, με εργάτη καθαριότητας στον Δήμο Ιεράπετρας, έρχεται να προστεθεί στη λίστα των εργατικών ατυχημάτων στους δήμους.

Ο εργαζόμενος -συνοδός απορριμματοφόρου- έπεσε από το όχημα λόγω έλλειψης φωτισμού, με συνέπεια να σπάσει τον αγκώνα του και να προκληθούν κατάγματα στα πλευρά και την λεκάνη.

Όπως επισημαίνουν συνδικαλιστές του χώρου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η μη παροχή μέσων ατομικής προστασίας, ο πεπαλαιωμένος με ελλιπή συντήρηση στόλος οχημάτων, οι κακοσυντηρημένοι και παλαιάς τεχνολογίας κάδοι απορριμμάτων, οι ελλείψεις προσωπικού που εξαναγκάζουν σε εντατικοποίηση της εργασίας, η έλλειψη εκπαίδευσης στο υπάρχον προσωπικό, είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που προκαλούν και θα συνεχίσουν να προκαλούν εργατικά ατυχήματα, εάν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Και σε αυτό, τεράστια ευθύνη  έχουν οι περισσότερες δημοτικές αρχές στη χώρα, που απαξιώνουν σιγά σιγά τις υπηρεσίες για να δοθούν βορά στους ιδιώτες, ενώ έχουν αποδεχθεί και εφαρμόζουν τις μνημονιακές πολιτικές των περικοπών, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να βρίσκονται σε διαρκή κίνδυνο ακόμη και για την ίδια τους τη ζωή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας