Ιδού τα μέτρα κατά κορονοϊού: Στοιβαγμένοι σαν σταφίδες σε μετρό-λεωφορεία

956

Παραξενεύονται οι πολίτες που με βλέπουν καθημερινά στο μετρό με τη μάσκα μου. Συνήθως, οι ασχολούμενοι με την πολιτική δεν κυκλοφορούν με το μετρό ή το λεωφορείο. Αν ρωτήσετε πολιτικό πόσο κοστίζει η διαδρομή του μετρό και του λεωφορείου είναι, μάλλον, βέβαιο ότι δεν θα ξέρει να σας απαντήσει.

Βρίσκω, λοιπόν, την ευκαιρία μέσα από το μετρό να καταγγείλω με αποδείξεις την βαθιά υποκρισία της κυβέρνησης, όσον αφορά τα μέτρα που λαμβάνει κατά του κορονοϊού αλλά και τα παιχνίδια αυταρχισμού και δημαγωγίας στα οποία επιδίδεται, προκειμένου με αφορμή τον κορονοϊό να κερδοσκοπήσει πολιτικά .

Παραθέτω ορισμένες φωτογραφίες που δείχνουν, σε μικρογραφία είναι αλήθεια, τον συνωστισμό που κυριαρχεί στους συρμούς του μετρό, ιδιαίτερα σε ώρες αιχμής. Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες, σήμερα από εμένα στις 10 π.μ, με ιδιαίτερη δυσκολία είναι αλήθεια, σε συρμό του μετρό και στην διαδρομή Εθνική Άμυνα-Σύνταγμα.

Η κατάσταση στους συρμούς του μετρό είναι πολύ χειρότερη στη διαδρομή Σύνταγμα-Ομόνοια και στις κυλιόμενες σκάλες στα υπόγεια του Συντάγματος και της Ομόνοιας, όπου ο συνωστισμός γίνεται αφόρητος.

Δεν συζητάω για τον χαμό που γίνεται στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, ιδιαίτερα σε ορισμένες διαδρομές τους, όπου οι άνθρωποι στοιβάζονται σαν σαρδέλες.

Δεν τα ξέρουν και δεν τα βλέπουν αυτά στην κυβέρνηση και οι αρμόδιοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς;

Γιατί δεν σπεύδουν, λοιπόν, να γίνουν ρεζίλι και να κόβουν κλήσεις για συνωστισμό σε μετρό λεωφορεία και τρόλεϊ; Οι χιλιάδες αυτές κλήσεις αυτές δεν θα πρέπει να αποστέλλονται στους υπουργούς και στους υπηρεσιακούς παράγοντες προς πληρωμή;

Το πρόβλημα του συνωστισμού και των κινδύνων μετάδοσης του κορονοϊού, βρίσκεται στα μπαρ μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, βρίσκεται μόνο στους χώρους εστίασης, στην τέχνη και στην ψυχαγωγία;

Γιατί τόση υποκρισία και αδιαφορία από την κυβέρνηση;

Γιατί τόσο κυβερνητικός κλαυθμός και οδυρμός για τα κρούσματα στην Αττική;

Τον κορονοϊό τον διαδίδει η κυβέρνηση στα μέσα μεταφοράς, στα σχολεία με τους πολλούς μαθητές ανά τάξη, στα νοσοκομεία που λειτουργούν χωρίς εξοπλισμό και το απαραίτητο προσωπικό, στους τόπους που εργάζονται στοιβαγμένοι οι άνθρωποι και ιδιαίτερα στις βιομηχανίες, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα και τις αποστάσεις .

Όλα αυτά πότε θα διορθωθούν και θα αλλάξουν; Όταν το δεύτερο κύμα κορονοϊού σαρώσει για τα καλά όλη την Ελλάδα; Και τότε κάποιοι μπορεί να θυμηθούν κανένα καταστροφικό γενικευμένο lock down;

Παναγιώτης Λαφαζάνης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας