Ιδιωτικές εταιρείες ρεύματος προωθούν, εν μέσω κορονοϊού, 3.000 αποκοπές

2675
ιδιωτικές
Επιθέσεις σε τεχνικούς του ΔΕΔΔΗΕ και τραυματισμοί τους από καταναλωτές πελάτες ιδιωτικών εταιρειών, στους οποίους πάνε να κόψουν το ρεύμα

Ιδιωτικές εταιρείες παροχής ρεύματος, αφού λεηλάτησαν τη ΔΕΗ με τις πλάτες των κυβερνήσεων, δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα για την αύξηση της κερδοφορίας τους, έστω και αν βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας.

Έτσι, πριν από λίγες μέρες, όπως γράφει η εφημερίδα “Δημοκρατία“, δόθηκε εντολή από τις ιδιωτικές εταιρείες ενέργειας στον ΔΕΔΔΗΕ για να κόψει το ρεύμα σε 3.000 νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα.

Το γεγονός επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος των τεχνικών της ΔΕΗ Κώστας Μανιάτης.

Το αποτέλεσμα είναι, αναφέρει ο Κ. Μανιάτης, πως όταν εργαζόμενοι τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ, οι οποίοι δεν φέρουν καμία ευθύνη και πηγαίνουν να κόψουν το ρεύμανα δέχονται επιθέσεις, απειλές και την οργή των καταναλωτών. Τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, για τους οποίους κάνει λόγο ο Κ.Χατζηδάκης, έχουν τη δυνατότητα οι αρχές να τους εντοπίσουν χωρίς καμία δυσκολία. Σε κάθε περίπτωση, για λόγους αλληλεγγύης αυτή τη δύσκολη περίοδο της καραντίνας, θα μπορούσε να επιδειχθεί ανοχή από τις ιδιωτικές εταιρείες στο όνομα της αλληλεγγύης. Οι συνάδελφοι μου που εργάζονται με αυτοθυσία για να παραμένει το Δίκτυο ενεργό αντιμετωπίζονται με το χειρότερο τρόπο και πολλοί από αυτούς εργάζονται υπό αντίξοες συνθήκες με άθλιους μισθούς και της τάξεως των 550€” .

Όπως προσθέτει ο κ. Μανιάτηςπριν από λίγες μέρες οι εργαζόμενοι του ΔΕΔΔΗΕ δέχθηκαν επίθεση από καταναλωτές, όταν πήγαν να τους κόψουν το ρεύμα, με αποτέλεσμα ο ένας εξ’ αυτών να τραυματιστεί και να καταλήξει στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων.  Είναι χαρακτηριστικό ότι οι καταναλωτές άφησαν ελεύθερα δύο σκυλιά πιτ μπουλ για να εκφοβίσουν τους τεχνικούς του ΔΕΔΔΗΕ με συνέπεια να διακινδυνεύσουν ακόμα και οι ζωές τους!“.

Βαρύτατες καταγγελίες κατά των ιδιωτικών εταιρειών παροχής ρεύματος κάνουν καθημερινά επαγγελματίες και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, που εν μέσω κρίσης λαμβάνουν μηνύματα από τις ιδιωτικές αυτές εταιρείες για αποκοπές ρεύματος, πράγμα που επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς.

Είναι τραγικό ότι την αναλγησία των ιδιωτικών εταιρειών ρεύματος ανέχεται και καλύπτει πλήρως η κυβέρνηση δια του υπουργού Ενέργειας κ. Κ. Χατζηδάκη.

Να σημειωθεί ότι η πολιτική της παρούσης κυβέρνησης, όπως και της προηγούμενης, είναι η συνεχής υποβάθμιση και περιθωριοποίηση της ΔΕΗ έναντι των ιδιωτικών εταιρειών, με τον εθνικό ενεργειακό κολοσσό να έχει υποχρεωθεί στην παραχώρηση του ρεύματος στους ιδιώτες ανταγωνιστές του σε τιμές χαμηλότερες του κόστους παραγωγής, οι οποίοι μεταπωλούν το ρεύμα σε τρίτους ή ακόμα ακόμα και στη ΔΕΗ!

Για αυτό, άλλωστε, η “απελευθέρωση” της ηλεκτρικής ενέργειας με την είσοδο ιδιωτών ενεργειακών παικτών στο σύστημα, είχε ως αποτέλεσμα την τεράστια αύξηση των τιμών έως και 150% την τελευταία δεκαετία και την εξάπλωση της ενεργειακής φτώχειας.

Αν δεν αντιδράσουμε θα δούμε, μέσα στην κρίση, τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος να ανεβαίνουν σε νέα δυσθεώρητα ύψη, ώστε σε λίγο το ηλεκτρικό ρεύμα να καταντήσει είδος πολυτελείας.

 

Κ.Μ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας