Ιαπωνία: Ισχυρές βροχοπτώσεις- χιλιάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

881
βροχοπτώσεις

Ο απολογισμός των νεκρών από τις άνευ προηγουμένου βροχοπτώσεις που πλήττουν την Ιαπωνία αυξάνεται όσο περνούν οι ώρες και ήδη ανέρχεται σε 81,ενώ παράλληλα υπάρχουν και αγνοούμενοι, 50 έως τώρα, μετά από σοβαρές πλημμύρες και κατολισθήσεις που σημειώθηκαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην Ιαπωνία.

Χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας που σάρωσε τη χώρα είναι το ύψος της βροχής που το πρωί της Κυριακής έφτασε τα 105 εκατοστά στην περιοχή Γκίφου, ύψος που ξεπερνά κατά πολύ τους μέσους όρους βροχόπτωσης για την περιοχή.

Οι εκτεταμένες πλημμύρες έχουν υποχρεώσει εκατομμύρια κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ περισσότερες βροχοπτώσεις αναμένεται να πλήξουν ορισμένες περιοχές για τουλάχιστον άλλη μια ημέρα.

Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της, ενώ περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στη νήσο Κιούσου στη νοτιοδυτική Ιαπωνία εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων που έχουν ήδη προκαλέσει κατολισθήσεις και τον αποκλεισμό αυτοκινητοδρόμων.

Μια γυναίκα στην περιοχή Καγκοσίμα, στο νότιο Κιούσου, έχασε τη ζωή της από κατολίσθηση, ενώ οι αρχές εξέδωσαν οδηγία που απευθύνεται σε περίπου 390.000 νοικοκυριά, ή 830.000 ανθρώπους, στην Καγκοσίμα και σε άλλες τρεις περιοχές να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, σύμφωνα με το δημόσιο δίκτυο NHK.

Εντολή για εκκένωση της περιοχής δόθηκε παράλληλα στους περίπου 6.000 κατοίκους της πόλης Ισικικουσικίνο Καγκοσίμα.

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας, σε ένα τμήμα της πόλης Σατσουμασεντάι έβρεχε επί περισσότερο από 24 ώρες από χθες Κυριακή το απόγευμα, με τη βροχή που έπεσε να έχει ήδη ξεπεράσει τον μέσο όρο για τον μήνα Ιούλιο. Σύμφωνα με αξιωματούχο της υπηρεσίας, κι άλλες βροχές αναμένονται στο νότιο Κιούσου κατά τη διάρκεια της νύχτας και αύριο Τρίτη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας