Θρίλερ στον Πόρο: Έπεσε ελικόπτερο–Νεκροί και οι τρεις επιβαίνοντες

1073
πτώση

Πτώση ελικοπτέρου σε θαλάσσια περιοχή του Πόρου σημειώθηκε το μεσημέρι

Όπως αναφέρει το skai.gr σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ελικόπτερο είναι ιδιωτικό, τύπου Agusta 109 και έπεσε στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Πόρου και Γαλατά Τροιζηνίας.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μηχανική βλάβη η οποία οδήγησε στην απώλεια ελέγχου του ελικοπτέρου με αποτέλεσμα να προσκρούσει πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ και εν συνεχεία να καταπέσει στη θάλασσα.

Το ελικόπτερο φαίνεται πως έχει βυθιστεί.

Στο σχέδιο πτήσης περιλαμβάνεται μόνο ο πιλότος ωστόσο ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 2- 4 επιβάτες, ενώ πληροφορίες του skai.gr κάνουν λόγο για δύο Ρώσους που επέβαιναν στο ελικόπτερο.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ερευνά το περιστατικό ενώ στο σημείο βρίσκεται ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας και συμμετέχει στην έρευνα διάσωσης. Επίσης, στο σημείο σπεύδουν 6 πλωτά του Λιμενικού, κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών και ιδιωτικά μέσα.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες το ελικόπτερο κατέπεσε αμέσως μετά την προσπάθεια απογείωσης του από ελικοδρόμιο στην περιοχή του Γαλατά και είχε ως προορισμό το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Όλα έγιναν ακαριαία μέσα σε δευτερόλεπτα”, ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας. “Εκείνη την ώρα ήμουν σε απόσταση περίπου 700 μέτρα από το ελικόπτερο. Εκείνο έκανε μια περιστροφή γύρω από τον εαυτό του, γύρω στα 50 μέτρα πάνω από το έδαφος. Αμέσως μετά την περιστροφή υπήρξε έκρηξη και έπεσε μέσα στη θάλασσα“, είπε μέσω της ΕΡΤ ο Θανάσης Βλαντός. Στη συνέχεια επισήμανε πως το σημείο του συμβάντος “βρίσκεται πολύ κοντά στο Λιμάνι και για τον λόγο αυτό έσπευσε άμεσα σε αυτό το Λιμεναρχείο“.

Black out στον Πόρο 

Χωρίς ρεύμα έχει μείνει ο Πόρος, λόγω της σύγκρουσης του ελικοπτέρου με καλώδια της ΔΕΗ. Πρόκειται για τα εναέρια καλώδια που ηλεκτροδοτούν το νησί.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο δήμαρχος του νησιού, ενημέρωσε πως ο ΔΕΔΔΗΕ ήδη προσπαθεί για την επαναφορά του ρεύματος ενώ υπάρχει πρόβλεψη για παροχή γεννητριών προκειμένου το νησί να καλύψει τις άμεσες ανάγκες του.

 

Νεκροί δύο επιβαίνοντες του ελικοπτέρου

Τραγικό τέλος έχει, όπως φαίνεται, η υπόθεση με τη συντριβή του ελικοπτέρου στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Πόρου και Γαλατά. Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί οι σοροί των δύο ρώσων ανδρών, ενώ σε λίγη ώρα αναμένεται η ανάσυρση του έλληνα χειριστή. Οι τρεις επιβαίνοντες βρέθηκαν μέσα στην καμπίνα του ελικοπτέρου.

Στο σημείο εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του. Κατά πάσα πιθανότητα το ελικόπτερο ακούμπησε σε καλώδια της ΔΕΗ και αφού έκανε μία περιστροφή, έπεσε στη θάλασσα.

Αυτή την ώρα διεξάγονται έρευνες  με τη συμμετοχή και ενός super puma της Πολεμικής Αεροπορίας. Στο σημείο σπεύδουν έξι πλωτά του Λιμενικού, κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών και ιδιωτικά μέσα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας