Θρίλερ οι αμερικάνικες εκλογές. Οι ΗΠΑ σε πολιτική και κοινωνική αποσταθεροποίηση

998
αμερικάνικες εκλογές

 

Για άλλη μια φορά οι δημοσκοπήσεις έπεσαν έξω, επιβεβαιώνοντας ότι οι κεραίες τους είτε λόγω αδυναμίας είτε λόγω σκοπιμότητας, δεν λειτούργησαν και ότι τα σύγχρονα υπόγεια ρεύματα στις κοινωνίες δεν είναι πλέον αναγνώσιμα με παλιά συμβατικά μέσα.

Η άνετη επικράτηση Μπάιντεν που προέβλεπαν μεγάλα δίκτυα ενημέρωσης και δημοσκοπικές εταιρείες εξελίσσεται σε θρίλερ με αβέβαιη την έκβαση του νικητή των αμερικάνικων προεδρικών εκλογών, τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Και οι δύο υποψήφιοι των αμερικάνικων εκλογών ισχυρίζονται αυτή την ώρα ότι κέρδισαν τις εκλογές, μέσα σε ένα άκρως διχαστικό, αν όχι εκρηκτικό και συγκρουσιακό, κλίμα στην αμερικάνικη κοινωνία. Ήδη ο Ντόναλντ Τράμπ δήλωσε ότι καταφεύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο για να ζητήσει να σταματήσει η καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων, που έφτασαν αφού είχαν κλείσει οι κάλπες.

Αν οι προβλέψεις για το νέο Αμερικανό πρόεδρο είναι παρακινδυνευμένες, το βέβαιον είναι ότι οι ΗΠΑ μπαίνουν σε μια παρατεταμένη περίοδο βαθιάς πολιτικής κρίσης και ημιεμφυλιακού κλίματος με άγνωστες διαστάσεις και προεκτάσεις.

Οι ΗΠΑ, βαθιά διχασμένες, διανύουν μια ταραγμένη περίοδο μετάβασης για μια διαφορετική πολιτική, οικονομική και γεωστρατηγική θέση σε ένα κόσμο που έχει αλλάξει και θα αλλάξει ακόμα βαθύτερα και ουσιαστικότερα, χωρίς να είναι εύκολο να προσδιοριστεί το πρόσημο αυτών των ριζικών αλλαγών.

Το βέβαιον είναι ότι οι ΗΠΑ όπως τις γνωρίζαμε δεν υπάρχουν πια και έχουν χάσει οριστικά τη παλιά  μονοπολική ισχύ τους και μαζί τους για μια σειρά λόγους παρακμάζει και βυθίζεται στη παραλυσία και η ΕΕ.

Είναι απόλυτη ανάγκη για την Ελλάδα να χαράξει μια νέα ανεξάρτητη πορεία και να επαναπροσδιορίσει τη θέση της και τις επιλογές της για την οικονομική και κοινωνική της ανασυγκρότηση και την ασφάλεια της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας