Θρίλερ με αρχηγό της Ιντερπόλ: Είναι υπό έρευνα, λέει η Κίνα

1330
ιντερπόλ

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση εξαφάνισης του αρχηγού της Ιντερπόλ, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί από τις 25 Σεπτεμβρίου, όταν πέταξε από τη Λυών, όπου βρίσκονται τα κεντρικά της υπηρεσίας, με προορισμό την πατρίδα του, την Κίνα.

Η κινεζική υπηρεσία καταπολέμησης κατά της διαφθοράς επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που την ήθελαν να τον έχει υπό κράτηση, λέγοντας ότι ο Μεν Χονγκουέι βρίσκεται σε καθεστώς έρευνας για «εικαζόμενη παράνομη» συμπεριφορά, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Associated Press.

Την ίδια ώρα, η σύζυγός του, απηύθυνε έκκληση προς τη Διεθνή Κοινότητα, λέγοντας o άντρας της κινδυνεύει.

Με τρεμάμενη φωνή και προσπαθώντας να πνίξει τα δάκρυά της, η Γκρέις Μένγκ μίλησε με την πλάτη στην κάμερα για λόγους ασφαλείας, ενώ αρνήθηκε να φωτογραφηθεί.

«Αυτή η υπόθεση αφορά την διεθνή κοινότητα» ανέφερε, διαβάζοντας τη δήλωσή της στα αγγλικά και τα κινεζικά.

Το «μαχαίρι» στη γυναίκα του

Νωρίτερα, η Γκρέις Μενγκ αποκάλυψε ότι ο σύζυγός της στις 25 Σεπτεμβρίου της έστειλε μήνυμα μέσω εφαρμογής στο κινητό, το οποίο της έγραφε: «Να περιμένεις την κλήση μου».

Λίγο αργότερα, της έστειλε ένα δεύτερο μήνυμα, το οποίο περιείχε ένα μαχαίρι σε emoticon που δήλωνε ότι βρίσκεται σε κατάσταση κινδύνου. «Δεν είμαι σίγουρη από ποιον προήλθε», είπε, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ο Μενκ Χονγκουέι εξελέγη πρόεδρος της Ιντερπόλ το Νοέμβριο του 2016, ενώ η θητεία του επρόκειτο να ολοκληρωθεί το 2020.

Χθες, Σάββατο, ο γενικός γραμματέας της Ιντερπόλ, ο γερμανός Γιούργκεν Στοκ, ζήτησε από την Κίνα «αποσαφηνίσεις» για την κατάσταση του προέδρου του οργανισμού που δεν έχει δώσει σημεία ζωής στην οικογένειά του από τα τέλη του Σεπτεμβρίου όταν επισκέφθηκε την Κίνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας