Θρίαμβος Κίτρινων Γιλέκων: Αναστολή αύξησης φόρων στα καύσιμα από Μακρόν

1455
φυλακή

Η γαλλική κυβέρνηση προετοιμάζεται να αναστείλει τις αυξήσεις του φόρου καυσίμων, ανέφερε μια κυβερνητική πηγή την οποία επικαλείται το Reuters, μετά από μαζικές διαμαρτυρίες κατά του μέτρου, από τα «κίτρινα γιλέκα».

Η πηγή πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ αναμένεται να ανακοινώσει την αναστολή αργότερα σήμερα.

Είχε προηγηθεί εχθές το βράδυ έκτακτη υπουργική σύσκεψη, παρουσία του Εμμανουέλ Μακρόν και του Εντουάρ Φιλίπ στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Εκτός από τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Γαλλίας, στη σύσκεψη αυτή μετείχαν και άλλα μέλη της κυβέρνησης, όπως ο υπουργός Οικονομίας Μπρουνό Λεμέρ.

Νωρίτερα ο Φιλίπ δέχτηκε στο Ματινιόν τους εκπροσώπους των μεγαλύτερων κομμάτων: τον Λοράν Βοκιέ (Ρεπουμπλικανοί), τη Μαρίν Λεπέν (Εθνικός Συναγερμός), τον Ολιβιέ Φορ (Σοσιαλιστές), τον Ζαν-Κριστόφ Λαγκάρντ (UDI) και άλλους.

Ο υπουργός Πολιτισμού Φρανκ Ριστέρ, που συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό υπό την ιδιότητά του ως προέδρου του κόμματος Agir, διαβεβαίωσε ότι ο Εντουάρ Φιλίπ πρόκειται εντός των επόμενων ημερών να κάνει ένα «ισχυρό άνοιγμα» για να λήξει η κρίση των «κίτρινων γιλέκων».

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, πάνω από το 70% των Γάλλων πολιτών τάσσονται υπέρ των «κίτρινων γιλέκων» (αν και κατά της βίας), θεωρώντας ότι (υπερ)φορολογούνται για να συντηρείται ένα σπάταλο και μεγάλο κράτος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας