Θεσ/νικη: Οι εργαζόμενοι παρεμπόδισαν τη γενική συνέλευση της ΕΥΑΘ

1179
εργαζόμενοι

Θεωρούν ότι τα σενάρια ιδιωτικοποίησης “είναι εδώ”, καθώς η εταιρεία παραμένει στο υπερταμείο-Αναβλήθηκε για τις 21 Φεβρουαρίου η διαδικασία

Οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ παρεμπόδισαν τη σύγκληση της έκτακτης γενικής συνέλευσης της ΕΥΑΘ φωνάζοντας συνθήματα ότι «τα κέρδη θα πρέπει να δοθούν σε υποδομές και όχι σε μετόχους και πολυεθνικές».

Οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι τα σενάρια ιδιωτικοποίησης “είναι ακόμα εδώ», τόσο γιατί η εταιρεία παραμένει στο Υπερταμείο όσο και γιατί η παρούσα διοίκηση συνεχίζει πρακτικές προηγούμενων διοικήσεων.

Χθες οι εργαζόμενοι μπλόκαραν τη συνεδρίαση του ΔΣ της εταιρείας γιατί θα εξεταζόταν η ανάθεση της εργολαβίας για το διυλιστήριο νερού σε ιδιώτη, ενώ για αυτό το σκοπό έγιναν προσλήψεις 150 ατόμων και εκπαιδεύτηκε προσωπικό. «Αυτό ακριβώς είναι το επιχείρημα υπέρ της ιδιωτικοποίησης, ότι δεν έχουμε τεχνογνωσία” ανέφερε ο πρόεδρος των εργαζομένων Γιώργος Αρχοντόπουλος.

Ήταν η δεύτερη φορά που παρεμποδίστηκε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου για να μην προχωρήσει η προκήρυξη διαγωνισμού για την ανάθεση της λειτουργίας του Διυλιστηρίου Νερού σε εργολάβο για 5 χρονιά έναντι 12 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της εταιρείας Γιάννης Κρεστενίτης δήλωσε ότι με βάση τις εισηγήσεις των υπηρεσιακών δεν υπάρχει το απαραίτητο στελεχιακό δυναμικό για την πλήρη ανάληψη της ευθύνης αυτής της εγκατάστασης, κι ότι ζητήθηκε να γίνουν νέες προσλήψεις για ειδικό προσωπικό.

“Εδώ και τρία χρόνια βάλαμε πλάτη σε δύσκολες καταστάσεις, στηρίξαμε την εταιρεία και περιμέναμε άλλη στάση από τη συγκεκριμένη διοίκηση. Η παρουσία του υπερταμείου και οι αναθέσεις σε εργολάβους σημαίνουν ότι τα σενάρια ιδιωτικοποίησης είναι εδώ”, έλεγαν από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι έξω από την αίθουσα όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η έκτακτη γενική συνέλευση μετόχων.

Επίσης οι εργαζόμενοι ανησυχούν για το ότι η ΕΥΑΘ δεν βγήκε από το υπερταμείο, όπως συνέβη με τους αρχαιολογικούς χώρους. «Αυτό σημαίνει ότι “το νερό θεωρείται εμπόρευμα” και για αυτή την κυβέρνηση».

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις εδώ και 15 μέρες για την επαναφορά των μισθών σε προ μνημονίου επίπεδα με βάση τον ο Ν. 4024/2011.

Σημειώνεται ότι ενώ τέλος Δεκεμβρίου 2018 έληξαν οι μνημονικοί νόμοι για μείωση των αποδοχών .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας